Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El jutjat de pau no dóna l'abast

20 . Oct, 2009 a les 14:39
1658 reproduccions
El municipi no dóna a l'abast pel que fa al volum de feina d'aquest departament municipal que, pel número d'habitants de L'Ametlla hauria de gestionar el departament de Justícia i finançar l'estat.

El jutjat de pau no dóna a l'abast. Per aquest motiu el consistori de l'Ametlla de Mar ja fa un temps que està fent les gestions oportunes perquè el departament de Justícia destini dos funcionaris, amb cost a càrrec del Pressupost General de l'Estat (PGE), que s'encarreguin de dur a terme totes les tasques que té encomanades aquest jutjat. La urgència d'aquesta destinació ve marcada pel volum de feina d'aquest departament municipal que va en augment des de fa uns quatre anys essent del tot insuficient les sis hores setmanals, 300 hores anuals, en que despatxen els assumptes el jutge de pau i el secretari. D'altra banda, l'Ametlla de Mar té el dret de tenir aquests dos funcionaris de justícia perquè, està reglat, que quan un municipi passa dels 7000 habitants, és l'estat que s'encarrega d'aquest servei i no pas la població, alliberant-la de pas de la càrrega econòmica que suposa per a l'ajuntament el manteniment del jutjat de pau.

Reunió amb els Serveis Territorials

En aquest sentit, i per explicar-li aquest neguit, l'alcalde Andreu Martí va tenir recentment una reunió amb el director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre, Federico Diego. Martí va aportar a la reunió les estadístiques sobre l'increment del volum de feina del jutjat des de l'any 2007 fins a l'octubre del 2009. Ara només queda pendent una reunió amb els representats de la conselleria de Justícia i que aquests traslladin la petició de l'ajuntament a Madrid. Andreu Martí explicava que tenim una certa inquietud pel que fa als temes de justícia vinculats al jutjat de pau. Hem mostrat ja les dades sobre les estadístiques respecte al nivell de feina que suporta el jutjat al director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l'Ebre i estem a l'espera que es puguin incorporat dos funcionaris del departament de Justícia pagats per l'estat amb un horari més ampli, d'oficina. Estem insistint molt perquè a partir de 7000 habitants és obligatori tenir-los. Ho aconseguirem. Esperem que en un temps màxim de tres mesos tot i que la cosa es pot allargar fins i tot a un any".

Cada cop més registres

Des de l'any 2007 fins a l'octubre de l'any 2009 el jutjat de pau ha registrat 200 naixements, 89 matrimonis, 81 defuncions, 821 certificats literals i 97 sol·licituds de certificats a altres registres civils. També ha fet 52 expedients de matrimonis, 379 fes de vida, 56 llibres de família i 2927 exhorts de tipus civil i penal (la previsió només per a aquest any és de 1300 exhorts), 47 judicis de faltes i 738 compareixences Apud-Acta. Pel que fa a actes de conciliació s'han produït 34.
A totes aquestes gestions cal afegir el servei d'atenció al públic que realitza el jutjat de pau, tant personal com per telèfon, i la posada al dia de les dades per als butlletins mensuals de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i el Departament d'Economia i Finances.


respostes a "El jutjat de pau no dóna l'abast"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 735,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 91
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007