Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar estrena un nou moll de ribera creat per combinar l'activitat pesquera amb el turisme nàutic

03 . Jul, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1751 reproduccions
El port de l'Ametlla de Mar ja disposa d'un remodelat moll de ribera, amb una important transformació de la zona d'aparcament, del passeig i dels amarraments. I és que s'ha creat un nou espai, amb pantalans flotants, on s'ha reubicat el sector pesquer d'arts menors i alhora s'ha habilitat una zona exclusiva pel turisme nàutic.

Aquest passat divendres, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de l'alcalde, Jordi Gaseni, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, van inaugurar les obres. Les obres han suposat una inversió de 422.000 euros i un termini d'execució de gairebé tres mesos.

L'ordenació de l'espai ha permès instal·lar un pantalà flotant adossat al moll per ubicar sis embarcacions pesqueres d'arts menors, que abans ocupaven aquesta part del moll. Així mateix, s'ha col·locat un segon pantalà flotant per acollir les embarcacions de serveis nàutics, com ara xàrters, motos aquàtiques de lloguer i vaixells turístics locals.

El projecte també ha suposat la construcció d'un nou passeig per als ciutadans més ample que el d'abans, amb l'objectiu de millorar la integració del teixit urbà amb el municipi. Així mateix, s'ha remodelat la zona d'aparcament amb 32 places d'estacionament de suport a les activitats portuàries.

D'aquesta manera, la façana marítima s'ha convertit en un pol d'activitat que ha de dinamitzar econòmicament el port i el seu entorn, i generar ocupació. Rull ha remarcat que l'actuació permet «consolidar l'activitat pesquera, que és la preferent en aquest port», alhora que «obrir la instal·lació a altres expressions econòmiques, especialment relacionades amb la nàutica».

Respecte a l'altra actuació que Ports té pendent a l'Ametlla de Mar, el de l'edifici comercial portuari, el conseller ha explicat que s'està negociant amb el consistori calero per trobar l'encaix del projecte i fer una proposta consensuada. «No plantejarem mai cap actuació que no tingui el consens i compromís de l'Ajuntament», ha reblat.


respostes a "L'Ametlla de Mar estrena un nou moll de ribera ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 693,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007