Prop de 60 embarcacions de vela tradicional procedents de diversos indrets de Catalunya, País Valencià, Euskadi i el sud de França han dut a terme diverses navegades, i junt amb la presència d'embarcacions com el pailebot Santa Eulàlia, el Sant Ramon o el Ciutat de Badalona, les quals s'han pogut visitar, han estat alguns dels principals atractius de la festa.
El president de la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, Andreu Clarós, ha destacat l'alta participació i la capitalitat de La Cala per haver fet la trobada de vela tradicional més gran del litoral català. A més, ha fet valdre que s'ha destacat la cultura dels pescadors, un actiu que en altres indrets de la Mediterrània atreu milers de persones.
La temàtica dels naufragis de vaixells davant de la costa de l'Ametlla de Mar a la I Guerra Mundial, també ha tingut especial rellevància. En primer lloc, per l'exposició inaugurada ara fa una setmana al CIP, la qual ha estat molt visitada, però sobretot també per l'estrena del documental de Josep Maria Castellví, basada en la història dels ferrovellers de la Cala.
La gastronomia local ha estat una altra de les grans protagonistes, en el marc de les Jornades Gastronòmiques dels Fideus Rossejats i el Peix Blau, que cloïen aquest diumenge. Una quarantena de cuiners amateurs van concursar per emportar-se un dels sis premis, valorats en 150 euros. Els guanyadors van ser Carmina Montserrat, Enric Tomàs, Rita de Castro, Víctor Borràs, Maria Teresa Nolla i Lolita Estrada.
Durant la jornada es van repartir 1.500 degustacions de fideus rossejats, polp amb romesco, seitó fregit i gambeta blanca en els diferents estands de degustació. A més, també hi havia tastos de vins de la DO Terra Alta. El regidor de Cultura i Festes, Vicenç Llaó, ha celebrat l'alta participació en totes les activitats de la Festa de la Mar.
respostes a "Gran participació en la Festa de la Mar que s'h..."