Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els Bombers realitzen un exercici de recerca en entorn marítim i terrestre a l'Ametlla de Mar

26 . Mai, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1541 reproduccions
Els Bombers de la Generalitat van realitzar, aquest dijous al matí, una pràctica conjunta de recerca en el tram de costa entre el port de Calafat i el port de l'Ametlla de Mar, a la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre.

El simulacre que s'emmarca dins els exercicis de salvament de persones que es troben en medis litorals va aplegar un total de 26 efectius: els membres de la Unitat Subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials de Bombers, la Unitat de Punt de Trànsit i els patrons d'embarcacions del Riu Ebre. També hi va participar el Grup Caní de Recerca, així com els agents de la Policia Local i l'ambulància del Servei d'Urgències Municipal de l'Ametlla de Mar.

L'exercici va simular la desaparició de dues persones, pare i fill que havien sortit a pescar amb canya i no havien tornat a casa. «Primer, hem trobat el punt de viratge últim, a partir d'aquí hem fet cerca intensiva per les zones properes, tant costeres com terrestres. L'exercici ha sortit bastant rodó i hem vist que la interfície de treball entre diferents cossos ha sigut efectiu», explica el cap del parc de Bombers de l'Ametlla de Mar, Xavier Llorens

L'objectiu és millorar el treball conjunt per part de la Unitat de Punt de Trànsit, el personal adscrit als parcs de la regió d'Emergències ebrenca i els membres de la Unitat del GRAE Subaquàtic. I és que la coordinació és clau en qualsevol tipologia de recerca.

Tot i així, cal tenir en compte que, en cas real, també actuarien d'altres cossos d'emergència, com Salvament Marítim. Els Bombers van fer l'any passat 76 serveis en medi marítim, 2 de les quals al Baix Ebre. Enguany, s'han fet, de moment, 12 actuacions d'aquest tipus.


respostes a "Els Bombers realitzen un exercici de recerca en..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 718,51 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 141
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007