Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar posa a prova el Pla d'Autoprotecció del port amb el suposat incendi d'una embarcació esportiva

02 . Mai, 2014 a les 08:21
per gfigueres a La notícia del dia
2579 reproduccions
El port de l'Ametlla de Mar ha acollit aquest dilluns un simulacre d'incendi d'una embarcació esportiva, en què també es produeix un vessament de carburant i una persona resulta ferida. L'exercici ha servit per posar a prova el Pla d'Autoprotecció del port i el Pla de contingència del port, així com el Pla d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines. Així, s'ha posat en pràctica el sistema d'avisos, el desplegament de la part operativa, amb les accions del seu personal i comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d'emergència actuants.
El foc és detectat per un mariner de guàrdia del port esportiu que, immediatament, ha iniciat el protocol d'avisos establert al Pla d'Autoprotecció (PAU) al telèfon d'emergències 112, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), a la Policia Local i al guardamolls del port, que avisa a Salvament Marítim i a la Guàrdia Civil.

Els treballadors del port s'han encarregat de desamarrar les embarcacions veïnes, en funció del règim de vents i d'extingir el foc amb mitjans propis mentre arribaven la resta de cossos actuants. I és que segons Àngel Martí, des de la Policia Local i Protecció Civil"la valoració del simulacre ha estat molt positiva i sobretot cal subratllar l'eficiència dels rols exercits pels treballadors del port".
Protecció Civil de la Generalitat, a través del CECAT, ha realitzat els avisos corresponents als grups d'intervenció. En arribar els Bombers de la Generalitat, que han participat amb dues dotacions (un vehicle del parc de Bombers de l'Ametlla de Mar i una dotació dels Bombers GRAE Subaquàtics) han treballat en l'extinció de l'incendi de l'embarcació, en l'abalisament de les diferents zones de l'àrea general d'operacions i en l'extracció de la persona ferida.

Els Bombers GRAE Subaquàtics han fet tasques de suport als grups de primera intervenció del port en la col·locació de les barreres i en l'extracció de les embarcacions veïnes afectades.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès i valorat a la persona ferida en aquest incendi i a l'afectat per un atac d'ansietat i ha rebut el suport del Servei d'Urgències Mèdiques (SUM) de l'Ametlla de Mar.


respostes a "L'Ametlla de Mar posa a prova el Pla d'Autoprot..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 642,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 233
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007