Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Escola Sant Jordi preparada per participar en el Certamen de Lectura en veu alta

08 . Feb, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
2219 reproduccions
Abans de marxar de Festes Majors, el passat dimecres 1 de febrer, es va celebrar l'acte d'elecció dels representants de l'Escola Sant Jordi per al 8è Certamen de Lectura en veu alta. El centre de primària de l'Ametlla de Mar hi presenta tres categories: grumets vermells –de cicle mitjà–, grumets verds –de cicle superior– i timoners –d'alumnat nouvingut–.

Durant tot el primer trimestre, els alumnes de les tres categories han estat llegint a les classes els llibres que concursen als quarts de final. En un acte, simulant tal com ho faran a les primeres eliminatòries regionals, els estudiants seleccionats van llegir davant de tots els seus companys les lectures, i el jurat va valorar i decidir quins serien els representants de cada categoria.

El pròxim 16 de març a Tortosa, participaran en els quarts de final Mariona Vila en la categoria de grumets vermells, Adriana Pérez en la de grumets verds, i Mouhamadou Tiam en la de timoners. La directora de l'Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que «des de fa temps, impulsem la lectura i vam pensar que seria una bona iniciativa, per motivar els alumnes, participar en el Certamen».

Des del primer trimestre, «quan ja sabem quines lectures són les que s'avaluaran», els alumnes de l'Escola comencen a preparar-les en les hores de lectura, incloses dins l'horari lectiu. «Treballem molt la comprensió lectora, però també la lectura en veu alta. S'ensenyen les tècniques per llegir en públic i els criteris que els valorarà el jurat» en les diverses proves eliminatòries.

En aquesta línia, Garcia encoratja l'alumnat a repetir els bons resultats de l'any passat. «A veure si podem arribar a la final com l'any passat», comenta optimista. I és que en la passada edició del Certamen, l'alumna Yanice Virginius va aconseguir arribar a la final a Barcelona, després de superar els quarts de final i la semifinal. Ara segueixen treballant per aconseguir fer el millor paper possible.


respostes a "L'Escola Sant Jordi preparada per participar en..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,95 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007