Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Parlament aprova per unanimitat una resolució en defensa del peix blau

23 . Set, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
1229 reproduccions
El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana, a instància del sindicat CCOO i per unanimitat de tots els grups polítics representats a la cambra catalana, una resolució en defensa del peix blau de la costa de Tarragona i l'Ebre. La proposta va presentar-se, en comissió d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; per part de tots els grups parlamentaris a excepció de Junts pel Sí. No obstant això, finalment, aquest també va donar-hi el vistiplau després de debatre tres esmenes i que n'aprovessin la darrera.

A l'exposició de motius es planteja la necessitat que les administracions donin suport i ofereixin una sèrie de mesures per potenciar i ajudar el sector, submergit en una greu crisi per la reducció de les captures i dels preus, en un context de progressiva afectació del canvi climàtic, tot i la relativa revifalla de les darreres setmanes. Al text es diu que el peix blau és reconegut per la seva qualitat i pels seus efectes saludables.

Amb tot, la seva pesca ha decaigut notablement: d'uns anys ençà, el nombre de captures ha minvat i les flotes pesqueres de l'art tradicional de l'encerclament s'han reduït de manera progressiva i constant, fins al punt que, si no es troben les solucions adequades la mateixa flota d'aquest art de pesca, podria desaparèixer.

D'aquesta manera, volen que es determini les causes de les alteracions negatives a les poblacions de sardina i seitó, tant en biomassa total com en nombre d'individus. També s'instava al govern a complir estrictament la normativa legal de mides de les arts, potències lumíniques i la grandària de les espècies, a la vegada que demanaven ajuts per pagar als mariners.

La resolució proposa al Govern de la Generalitat que col·labori en la recerca de solucions per valorar el peix blau de la costa tarragonina com a producte marí diferencial, i recorda que els diferents sectors afectats ja s'han adreçat en nombroses ocasions a les administracions competents, locals i autonòmiques, demanant, de manera especial, que donin suport i ofereixin una sèrie de mesures per potenciar i ajudar el sector.


respostes a "El Parlament aprova per unanimitat una resoluci..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 984,39 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007