Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els pescadors i el Govern es reuneixen per salvar el sector del peix blau

11 . Mar, 2016 a les 10:56
per gfigueres a La notícia del dia
2460 reproduccions
Després de la reunió mantinguda aquest dimarts entre els representants del sector del peix blau i el director general de Pesca, Sergi Tudela, el president de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar, Miquel Brull, ha valorat la trobada com a molt productiva. Havent conegut l'estudi encarregat pel govern francès on conclou que la reducció de les captures de peix blau al Mediterrani afecta tota la conca, Brull li ha traslladat a Tudela la necessitat de què es tracti aquesta crisi com si fos una plaga i que per tant hi hagi ajuts excepcionals per compensar als treballadors afectats.
Estudiar i tirar endavant mesures estructurals per al sector del peix blau és una mesura necessària, però els efectes d'aquestes mesures seran a llarg termini i mentrestant és urgent donar prestacions socials perquè actualment els pescadors reben una mitjana de salari de 40 euros setmanals. Brull creu que si bé hi ha un problema general al mediterrani nord-occidental, en el cas de Tarragona aquest problema és més greu i "tal com es mira la sobrepesca" es pregunta "perquè no es miren les activitats no relacionades que s'han realitzat al Golf de Sant Jordi i que no s'han fet a altres llocs".
Brull també ha reclamat que a més d'estudiar l'impacte del canvi climàtic en el Mediterrani, també s'ha d'estudiar l'efecte que provoca la desembocadura del riu Ebre i els possibles contaminants que arrossega a l'interior del mar així com l'impacte en l'ecosistema marí que pugui tenir la factoria marina de criança de tonyina roja. "Si tot el Mediterrani estès igual que nosaltres la cosa seria diferent, però com nosaltres no hi ha ningú més" sentencia.
Es vol impulsar un pla de competitivitat
Paral·lelament el Govern ajudarà a impulsar la creació d'una única associació de productors de peix blau que sigui capaç de comercialitzar les captures d'acord amb les necessitats del mercat. Una idea que ha sorgit en el transcurs de la reunió, que estaria sota l'empara del reglament comunitari, i que permetria "fer una gestió més intel·ligent de la producció i dimensionar les captures amb la capacitat d'absorció del mercat d'una manera molt més àgil" segons Tudela. El director general de Pesca ha manifestat que tota crisi pot ser una oportunitat per millorar les coses.
En l'actualitat, els pescadors afectats per aquesta escassetat de recursos de peix blau a Tarragona són unes 200 famílies, amb 6 barques de l'Ametlla de Mar, 8 de Tarragona i 2 de Cambrils.


respostes a "Els pescadors i el Govern es reuneixen per salv..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 752,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007