Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Un tren deixa 200 passatgers llençats a la platja de l'Almadrava

08 . Jul, 2016 a les 14:06
per gfigueres a La notícia del dia
1360 reproduccions
Uns 200 passatgers del tren afectat per una avaria en el subministrament elèctric entre Vandellòs i l'Ametlla de Mar foren evacuats ahir del comboi a l'alçada de la platja de l'Almadrava, segons va informar la companyia Renfe i els Bombers de la Generalitat.  La incidència va afectar la línia R16 i els trens de llarga distància del corredor mediterrani. Els viatgers van començar a sortir del tren passades les deu del matí en una zona de difícil accés fins a la platja de l'Almadrava. La circulació ferroviària entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar va quedar restablerta quan passaven vuit minuts de les onze del matí. Els passatgers, que van haver de caminar enmig de les vies i alguns d'edat avançada van tenir alguna dificultat per baixar del tren, van ser encaminats fins a la platja de l'Almadrava, on van continuar el trajecte en autocar fins a la seva destinació. Els Bombers de la Generalitat, el Grup d'Emergències Mèdiques del cos, el SUM de l'Ametlla de Mar, així com les policies locals de l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet de l'Infant van col·laborar en l'evacuació i l'atenció dels passatgers, ja que el comboi es trobava en una zona de difícil accés.
Una de les viatgeres del tren que cobria el trajecte entre Tortosa (07.48) i Barcelona (10.23), Carme Gaseni, ha explicat que "el tren anava amb uns 10 minuts de retard, com és habitual, i que a l'altura de Calafat ens vam aturar i ens vam quedar sense llum i sense aire condicionat i vam estar uns 35 minuts esperant informació. Davant d'aquesta previsió, els usuaris vam decidir trucar al 112, als Mossos i a periodistes perquè consideràvem que si havíem d'esperar els efectius de Renfe encara estaríem tirats a la via. Això és cada dia. Avui divendres hem tornat a circular amb retard".
El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre la incidència. El Síndic ha demanat al Departament de Territori i al Ministeri de Foment tota la informació sobre com s'ha atès i s'ha informat els passatgers del comboi afectat. També vol aclarir quin ha estat el motiu de l'avaria i quins dispositius s'han activat per restablir el servei. La incidència a la R16 ha comportat retards en altres trens d'aquesta línia i també ha afectat la circulació del trens de llarga distància cap a València.
La Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat es va desplaçar aquest dijous a Barcelona per entregar personalment més de 300 signatures al Síndic de Greuges a fi de "donar-li un reforç social" a la causa que el Síndic ha obert pels greus incidents de l'avaria de Mont-roig, i així ho ha comunicat la seva portaveu, Monste Castellà. Amb l'entrega de signatures la queixa seguirà el seu curs i la portaveu de la plataforma, Montse Castellà, ha comunicat que a principis de setembre el Síndic presentarà el seu informe definitiu al Parlament de Catalunya amb un resum de tots els "greuges".
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha qualificat d'autèntic desastre les comunicacions ferroviàries entre les Terres de l'Ebre i Barcelona. Font ha lamentat que els usuaris d'aquest tren haguessin hagut d'estar una hora dins del comboi i que alguns haguessin hagut de ser atesos pels serveis mèdics. El responsable d'Infraestructures del Govern considera que el Ministeri de Foment maltracta els catalans i li ha reclamat que prengui decisions per revertir la situació de forma immediata. En aquest sentit, ha demanat a l'Estat que compleixi amb les inversions pendents a la xarxa, especialment castigada en el cas de línia R16 on la fiabilitat, segons ha recordat, és només del 28%.
El Síndic de Greuges ha obert una investigació sobre la incidència. El Síndic ha demanat al Departament de Territori i al Ministeri de Foment tota la informació sobre com s'ha atès i s'ha informat als passatgers del comboi afectat. També vol aclarir quin ha estat el motiu de l'avaria i quins dispositius s'han activat per restablir el servei. La incidència a la R16 ha comportat retards en altres trens d'aquesta línia i també ha afectat la circulació del trens de llarga distància cap a València.


respostes a "Un tren deixa 200 passatgers llençats a la plat..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,83 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007