Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Govern demana a l'Estat que faci un estudi biològic sobre la crisi del peix blau

03 . Mar, 2016 a les 15:44
per gfigueres a La notícia del dia
1687 reproduccions
Aquest és el compromís que el director general de Pesca de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela, ha explicat des de Tarragona al sector del peix blau que es troba immers en una profunda crisi deguda, principalment, als canvis que s'han produït en els ecosistemes. Tudela ha anunciat que actuaran d'intermediaris entre el sector pesquer i el govern espanyol, i treballaran perquè s'acabi realitzant un estudi biològic que permeti esbrinar l'origen del problema.
El director general de Pesca reconeix que estan summament preocupats per la situació del peix blau, que està castigant especialment la costa tarragonina però que també afecta altres àrees de Catalunya i del sud de França. Precisament en aquest país veí s'ha dut a terme un estudi que indica que la problemàtica es deu a un canvi en l'ecosistema, que provoca que el peix no creixi. Tudela reclama un estudi com el francès i traslladarà aquesta demanda tant a la ministra d'Agricultura com al secretari general de Pesca.
De fet, aquest passat dilluns la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ja va tractar la qüestió amb la ministra i aquest divendres Tudela farà el mateix amb el secretari general de Pesca. A més, dimarts vinent tot el sector pesquer del peix blau català i Tudela es tornaran a trobar a Barcelona per continuar treballant en les mesures més concretes que cal aplicar.
De moment el Govern impulsarà un pla de millora de la competitivitat del sector de la pesca de la llum, per aprofundir en la gestió del recurs que depèn del govern espanyol, i per treballar en la millora de la comercialització del producte i la reducció dels costos d'explotació. En aquest sentit, ha apuntat a l'ús dels nous Fons Estructurals Pesquers i Marítims europeus per finançar aquestes línies per millorar el rendiment econòmic del sector.

Els pescadors reclamen ajudes d'emergència
Tot i l'anunci del director general de Pesca i Afers Marítims de constituir una taula de treball que estableixi les mesures d'emergència que cal aplicar, les confraries de pescadors tarragonines reclamen ajudes per poder pal·liar els efectes de la seva situació. Tudela es va trobar aquest dimecres amb la Confraria de Pescadors de Tarragona, que valora positivament les mesures proposades per la Generalitat però demana "una solució a curt termini per poder mantenir tota la flota", i és que la situació és "molt greu" ha alertat el seu president, Esteve Ortiz.
El president de la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar, Miquel Brull, va en la mateixa línia i reclama ajudes econòmiques "per a la subsistència dels mariners" perquè els estudis seran a mitjà o llarg termini "i la nostra necessitat és imminent". Brull destaca que si no hi ha viabilitat econòmica a les empreses, els pescadors veuen difícil poder esperar fins que es donin uns resultats als estudis promesos.
En total a la demarcació hi ha una vintena de barques afectades, d'entre les quals set de l'Ametlla de Mar, i que en total sumen uns 250 pescadors. Uns pescadors que continuen sortint a fer la seva feina cada dia, encara que aconsegueixin molt pocs beneficis. Per exemple, la captura de sardines a Tarragona ha caigut en picat en només set anys un 86% fet que asseguren posa de relleu la desaparició d'aquesta espècie del Mediterrani.


respostes a "El Govern demana a l'Estat que faci un estudi b..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,52 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007