Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'organitza un repte científic per trobar flors de posidònia

09 . Des, 2016 a les 11:00
per drodriguez a La notícia del dia
1768 reproduccions
Aquest diumenge al matí, el centre de busseig Plàncton Diving ha organitzat el repte posidònia, una activitat de mostreig orientada a bussejadors professionals per mirar de localitzar flor de posidònia a les praderies de l'Ametlla de Mar. Aquesta planta endèmica de la Mediterrània floreix entre l'octubre i el febrer, però no ho fa tots els anys ni tampoc a tot arreu per igual.

Els científics desconeixen els motius d'aquestes diferències i és aquí on comença el repte. Després que es localitzessin flors a les Balears i a Andalusia, en unes condicions de temperatura molt semblants a les de l'Ametlla, volen mostrejar la praderia del Torrent del Pi. «Anem a buscar una flors de la posidònia, que no sabem si les trobarem o no» comenta Eli Bonfill, copropietària de l'empresa Plàncton.

Bonfill explica que ara fa dos anys ja van trobar floracions en aquest prat, i esperen trobar alguna flor o bé indicis de floració per enguany. L'activitat s'iniciarà amb una explicació del projecte Observadors del Mar i un seminari sobre la posidònia i com s'haurà de realitzar el mostreig.

Aquest repte s'inclou dins d'aquest projecte de ciència ciutadana on Plàncton hi participa. «Hi ha centres de busseig que fem d'Observatori Sentinella i fem mostrejos puntuals de tant en tant per ser els seus ulls a dins del mar, intentant veure si hi ha fenòmens estranys, si hi ha coses que no siguin habituals, si trobem espècies invasores, entre altres» subratlla.


respostes a "S'organitza un repte científic per trobar flors..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 694,85 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007