«Vam tenir un avís un parell de dies abans de la immersió d'uns bussejadors que els hi semblava que haver-ne vist i vam pensar que era millor anar a comprovar si era cert» explica Eli Bonfill, copropietària de l'empresa, donat que van decidir canviar la ubicació del Torrent del Pi a Cala Llobeta.
Aquesta planta endèmica de la Mediterrània floreix entre l'octubre i el febrer, però no ho fa tots els anys ni tampoc a tot arreu per igual. Els científics desconeixen els motius d'aquestes diferències i per això la importància d'organitzar aquest tipus de reptes científics. Durant la immersió, la primera flor va aparèixer a 6 metres de fondària, i a partir de 13 metres l'equip va poder localitzar-ne moltes més.
«Ens hem adonat que la majoria de flors que no estan al mig del gran prat, sinó en zones més perifèriques, i no sabem ben bé perquè» comenta Bonfill. És per aquest motiu, per ampliar els coneixements, que l'empresa vol seguir efectuant immersions d'aquest tipus i probablement tornarà a realitzar-ne una al gener, abans que acabi la floració.
L'activitat s'emmarcava en un mostreig participant en el projecte de ciència ciutadana Observadors del Mar, del qual Plàncton Diving n'és l'Observatori Sentinella coordinador de la Costa Daurada i l'Ebre.
respostes a "Troben flors de posidònia a Cala Llobeta en el ..."