Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El castell de Sant Jordi acollirà dissabte la I Jornada de Ciència Ciutadana Marina

28 . Set, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
2272 reproduccions
Aquest dissabte 30 de setembre, l'empresa Plàncton ha organitzat la Jornada de Ciència Ciutadana Marina, oberta a tothom, en la qual es realitzaran diversos tallers gratuïts i una immersió submarina, als entorns del castell de Sant Jordi.

La jornada s'iniciarà a les 9 h amb una xerrada  de ‘La nacra una espècia en situació crítica'. Es tracta el mol·lusc bivalve més gros del Mediterrani que des de la tardor del 2016, es troba en greu perill d'extinció a causa d'una mortalitat massiva deguda a un paràsit. Malauradament, aquest paràsit  s'ha estès per la costa espanyola i també ha arribat a la costa calera.

Després de la xerrada, es farà una immersió, adreçada als bussejadors, en algunes platges com Cala Llobeta, Calafató o Sant Jordi, on els bussejadors van habitualment i on hi hagut mortalitat de nacres i encara n'hi ha. La intenció és inspeccionar la zona a uns 15-20 m de profunditat, i veure l'estat de les nacres a l'Ametlla de Mar. 

Més tard, a les 10.30 h es durà a terme el taller familiar, ‘La diversitat marina de l'Ametlla de Mar', sobre una aplicació mòbil anomenada ‘Natusfera'. La plataforma pretén fomentar la participació ciutadana a través de l'intercanvi de coneixements científics. El funcionament és senzill, es tracta de pujar una fotografia d'alguna espècie animal o vegetal i compartir-la a la comunitat. 

Eli Bonfill, copropietària de l'empresa Plàncton i organitzadora de l'activitat, ha explicat que la idea és que «aquestes dades que estan pel bé comú, les puguin utilitzar els científics per saber què està passant». En aquest sentit, Bonfill ha destacat que «si la ciutadania de La Cala hi participa, podríem tenir un cens de biodiversitat del poble, que està valorat amb molts diners».  
 
Per últim, a les 12 h es realitzarà un taller sobre els crustacis de la nostra costa, a càrrec del doctor Pere Abelló, del CSIC i Observadors del Mar. L'objectiu és ensenyar diferents tipus crustacis del nostre litoral i descobrir curiositats sobre aquesta espècie.

Bonfill ha recordat que es tracta d'una jornada oberta a tothom i que els tallers són totalment gratuïts. A més, ha subratllat que els interessats/des en participar-hi poden fer una prèvia inscripció, «per així poder tenir una previsió de la gent que hi haurà. Però si a últim moment decidiu venir, sereu ben rebuts» ha apuntat.


respostes a "El castell de Sant Jordi acollirà dissabte la I..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 423,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007