Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Reunions per la N-340

15 . Set, 2015 a les 14:42
per fcallau a La notícia del dia
1741 reproduccions
Foment i el Govern acorden crear un grup de treball per estudiar "molt a fons" bonificacions a l'AP-7 per als camions de la N-340
El conseller d'Interior, Jordi Jané, diu que calen "solucions immediates" a l'alta sinistralitat a la via

Madrid (ACN).- El ministeri de Foment i el Govern ha acordat aquest dilluns crear un grup de treball que estudiï "molt a fons" la possibilitat de bonificar el pas dels camions per l'AP-7 i evitar així l'alta concentració de vehicles pesats a la N-340. Així ho ha manifestat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez després de la reunió que ha mantingut amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, i el de Territori, Santi Vila, al ministeri de Foment. Jané ha explicat que el grup de treball estarà format per representants de tots dos governs, de representants del territori i del sector del transport i que es reunirà per primer cop dilluns de la pròxima setmana. "Calen solucions concretes d'immediat", ha dit.
El Govern ha sol·licitat aquesta reunió amb el ministeri de Foment arran dels dos darrers accidents mortals que s'han produït a la via i que han deixat quatre morts. La trobada s'ha portat a terme aquest dilluns al ministeri de Foment i han participat el conseller d'Interior, Jordi Jané, el de Territori, Santi Vila, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar.
Durant la reunió, que ha durat poc menys de dues hores, totes dures parts han acordat crear un grup de treball que "estudiï molt a fons" l'alt grau de concentració de vehicles pesats que circulen per la N-340 a l'altura del Perelló. Així ho ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, tot afegint que es convocarà les associacions i els representants del sector per analitzar "seriosament" establir un seguit de bonificacions que permetin els camions circular per l'AP-7".
"Hi ha un volum de circulació de vehicles pesats molt alt i cal desviar-los a l'autopista, per la qual cosa estudiarem les millors opcions per fer-ho amb consens", ha subratllat el secretari d'Estat d'Infraestructures.
Per la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que el grup de treball servirà per trobar "solucions concretes d'immediat" a l'alta sinistralitat a la carretera N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre. "Cal que els camions vagin per l'autopista i per fer-ho calen bonificacions importants", ha manifestat el conseller després de la trobada.
Amb tot, Jané ha volgut puntualitzar que les "solucions urgents" que es puguin adoptar en els pròxims dies "no deixen de ser pedaços" perquè el que realment cal és "construir l'autovia" a la zona de les Terres de l'Ebre. "És una reivindicació lògica i que a més està en els pressupostos", ha manifestat, per afegir que "lamentablement no té el ritme d'execució desitjable".
La reunió s'ha portat a terme després que mig miler de persones s'hagin manifestat aquest cap de setmana a la N-340 per reclamar solucions com la construcció d'un tram de l'autovia A-7 a les terres de l'Ebre o el desdoblament de la carretera. La marxa va estar encapçalada per una desena d'alcaldes dels principals municipis de la zona.
El detonat de la mobilització d'aquesta cap de setmana han estat els dos últims accidents a la N-340, a l'altura del Perelló, que han deixat un balanç de 4 víctimes mortals. Aquesta via que ha passat a ser la més mortal de Catalunya.
Els veïns de la zona també reclamen la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre Ulldecona(Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), per evitar la gran afluència de camions i de vehicles de gran tonatge. Per aquesta via passen diàriament 130.000 vehicles pesats.

L'alcalde del Perelló lamenta que la negociació amb Madrid per la N-340 es converteixi en una "pèrdua de temps"
Ferran Cid, que no descarta noves mobilitzacions, mostra el seu desacord amb el resultat de la trobada entre representants de la Generalitat i el Ministeri de Foment
El Perelló (ACN).- L'alcalde del Perelló (Baix Ebre), Ferran Cid, ha lamentat que la reunió entre els consellers de Territori i d'Interior amb el Ministeri de Foment per trobar solucions a l'elevada accidentalitat de la carretera N-340 hagi acabat sense cap resultat palpable. "Que no ens venguin una moto sense rodes, això és perdre el temps", ha declarat Cid, qui assegura no entendre per què el govern espanyol no accepta desviar els camions per l'autopista AP-7, de forma obligatòria i amb bonificacions, com va fer al tram de la N-II per Girona. Els alcaldes dels municipis afectats i representants del Govern es reuniran aquest dimecres per valorar els resultat i Cid no descarta convocar noves mobilitzacions.
De la trobada aquest migdia a Madrid, que s'ha allargat poc menys de dues hores i en la qual han pres part el conseller d'Interior, Jordi Jané, el de Territori, Santi Vila, i el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, només n'ha sortit la creació d'un grup de treball per "estudiar molt a fons" l'elevada concentració de trànsit de vehicles pesats i la gran sinistralitat del tram ebrenc de la N-340. Gómez Pomar ha assegurat que convocarà associacions i entitats de transportistes per parlar "seriosament" de possibles bonificacions per desviar el trànsit des del "consens". Però cap mesura concreta, ni molt menys imminent.
"No hi estic d'acord. Si s'ha aplicat a Girona i es va arribar a un acord dijous al Perelló -en la reunió d'alcaldes i representants de la Generalitat al territori-, no és tan difícil donar continuïtat al sistema, que el conseller diu que econòmicament s'equiparà perquè la bonificació es recuperar per l'alt nombre de camions que s'obliga a desviar", ha argumentat contrariat Cid, qui considera que aquestes trobades es revelen com una "pèrdua de temps" i una "desconsideració" cap als habitants del territori. "És voler fer-ho llarg, que la gent vegi que treballen i arribar a dir el mateix que es proposa a l'última reunió", ha insistit.


respostes a "Reunions per la N-340"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,96 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007