Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Govern traslladarà a Foment la demanda de la gratuïtat de l'AP-7 «com a mesura transitòria»

04 . Ago, 2016 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1089 reproduccions
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que es va reunir aquest dimecres amb els alcaldes de les Terres de l'Ebre i del Pacte de Berà per on passa l'N-340 –entre els quals era present l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni–, ha revelat que el Ministeri de Foment va comunicar al Govern que «estaria disposat» a millorar la situació d'aquesta via desviant els camions cap a l'AP-7 amb bonificacions als peatges aplicant el mateix model que l'N-II gironina –amb descomptes d'un 50% del preu–.

Tot i aquesta revelació, el conseller reconeixia a la reunió que aquesta opció no genera consens al territori, ni als alcaldes ni tampoc als veïns que reclamen l'alliberament definitiu de l'autopista. Rull ha admès que les solucions aplicades els darrers mesos per Foment, com la construcció de rotondes a l'Ametlla de Mar i el Perelló i la línia continua prohibint fer avançaments i girs a l'esquerra, fan que l'N-340 «sigui cada cop una via menys permeable per a la gent que viu al territori».

Amb tot, els alcaldes han assegurat que l'estat Espanyol mai els ha mostrat la seva predisposició i han assegurat que «en cap cas» acceptarien una desviació del trànsit pesant com a resposta a la situació que viu la carretera nacional al seu pas per les comarques tarragonines. Els màxims representants municipals insisteixen que la solució és aixecar les barreres per a tots els vehicles. En el cas de l'Ebre, aquesta mesura passaria per la gratuïtat immediata de l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Peníscola.

El conseller ha definit aquesta mesura com a «decisió d'emergència, de caire transitori», i ha subratllat que no suposaria rescatar la via. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que traslladaran aquesta petició a Foment perquè «l'estat espanyol té recursos per prendre aquest tipus de decisions» per reduir el trànsit de la carretera nacional a l'espera que es desencalli el projecte de l'autovia A-7, com a via ràpida alternativa a l'autopista.

De la reunió d'aquest dimecres a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat també n'ha sortit la creació de dos grups de treball que faran un seguiment de les negociacions amb el Ministeri de Foment. Un, el de l'Ebre, es focalitzarà amb la sinistralitat i l'altre, el del Camp, ho farà amb l'alt trànsit de vehicles.


respostes a "El Govern traslladarà a Foment la demanda de la..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,46 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007