Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar tanca la campanya de l'oliva amb 470.000 quilos

27 . Feb, 2015 a les 13:41
per otomas a La notícia del dia
2092 reproduccions
La campanya de l'oliva a l'Ametlla de Mar es va tancar al desembre amb 470.000 quilos només. I és que segons el President de la Cooperativa Agrícola, Antonio Espuny,  ha estat una temporada dolenta tenint en compte que s'estimava una collita aproximada de 650.000 quilos. Una climatologia agressiva i la mosca de l'oliva han estat els dos culpables segons Espuny d'aquests mals resultats. I és que segons el President de la Cooperativa en un sol dia, en concret, el 3 de desembre, el vent va fer caure a terra gran part de les olives ja picades per la mosca. "La mosca es va poder reproduir amb facilitat durant el mes de novembre per la temperatura. Molts de conreus d'olivera es van veure afectats pera questa plaga i amb el vent can caure un alt percentatge d'olives. En concret, el 3 de desembre a la Cooperativa vàrem registrar una baixada en picat de l'activitat", explica Antonio Espuny.
Pel que fa al preu, en el cas de l'oli d'oliva verge, el quilo es troba entre els 3,30 euros i els 3,50 euros. Uns números en brut ja que estem parlant del quilo d'olives de les quals s'ha d'obtenir l'oli, embotellar, transportar i aplicar l'IVA.
Pel que fa a la garrofa, que es pot collir durant pràcticament tot l'any, això sí abans de de l'estiu, el preu està entorn dels vint cèntims, Des de la Cooperativa s'espera que amb les condicions climatològiques adverses, a les zones de muntanyes, augmenti la venda de la garrofa per l'elaboració de pinsos als animals.
Finalment, són bons temps per l'ametlla que s'està pagant vora els 1,30 euros el quilo. Per tant, es recupera el preu després de al temporada passada on s'estava pagant a 65 cèntims.
D'altra banda, des de l'IRTA, s'han investigat i creat unes varietats autopol·linitzadores que segons Espuny permetran augmentar considerablement la producció. A més, segons el President de la Cooperativa és una bona aposta de futur ja que el mercat xinès i indi està descobrint els fruits secs.


respostes a "La Cooperativa Agrícola de l'Ametlla de Mar tan..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 691,66 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007