Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'endeutament de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar s'eleva als 47,7 milions d'euros

30 . Nov, 2015 a les 12:40
per drodriguez a La notícia del dia
3059 reproduccions
47.689.964 euros. Aquest és el deute que arrossega l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar i que divendres al vespre va explicar l'equip de govern en una reunió informativa amb més de 300 veïns de la localitat. Un endeutament que hereten de l'anterior consistori i que han assegurat que dificultarà l'estabilitat pressupostària dels pròxims anys.

A banda del deute bancari i a proveïdors, valorat en 36 milions d'euros, l'Ajuntament té damunt la taula sentències fermes o previstes per un valor de 3,6 milions d'euros més interessos. D'aquestes sentències n'hi ha dues fermes en via executiva de cobrament.

Aquestes són la del 10% d'aprofitament dels terrenys de Port Olivet, per un valor de 550.000 €, i la del primer projecte de construcció de la Residència, per 475.000 €. Aquí s'hi podria sumar una sentència desfavorable respecte als terrenys contigus al Castell de Sant Jordi, amb una indemnització de 2,2 milions d'euros.

A l'endeutament cal sumar-hi el 11,5 milions de deute que té La Cala Gestió. Una xifra on s'inclou els 8 milions d'euros de la Residència d'Avis, i els 3 del pont de Les Tres Cales; diners que assegura l'equip de govern que han desaparegut de la caixa i que s'han utilitzat per a pagar d'altres conceptes.

El següent pas de l'equip de govern serà iniciar una auditoria de legalitat de procediments de La Cala Gestió. Des d'aquesta empresa pública, on Intervenció de l'Ajuntament no tenia accés, es van realitzar la majoria de contractacions, adjudicacions i gestions urbanístiques entre el 2008 i el 2014.

Aquesta empresa la va gestionar Efial cobrant més de 3 milions d'euros per l'assessorament. El contracte es va rescindir al juliol de l'any 2014 després de la imputació, a l'exalcalde i al gerent de La Cala Gestió, per l'adjudicació de diversos contractes municipals a la consultora.

Alguns dels exemples de gestió des d'aquesta empresa, es van presentar durant la conferència mostrant xifres de factures de gestoria i advocats que ascendeixen a 1,5 milions, i projectes urbanístics per un valor de 2 milions d'euros; així com el cost de dietes a restaurants entre el 2010 i el 2012, factures de telèfon amb trucades internacionals o un estudi d'imatge de l'exalcalde.

Per això, l'equip de govern vol saber si tot es va dur a terme correctament i si no emprendran mesures legals oportunes. L'actual alcalde, Jordi Gaseni, va agafar el compromís de demanar les responsabilitats polítiques, administratives i penals que calguin.

Tot i la situació, l'objectiu és el de minorar el deute sense que això repercuteixi en els serveis a la població ni tampoc amb un augment dels impostos i taxes municipals. De fet, al final de la presentació van fer una pinzellada del total pressupostari per al pròxim any. Amb una reducció d'un 19,37%, el pressupost del 2016 serà de 13.729.686 €. Pressupost que s'haurà d'aprovar en la sessió plenària prevista per el pròxim dijous.


respostes a "L'endeutament de l'Ajuntament de l'Ametlla de M..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 743,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 104
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007