Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ascó aprova la candidatura al cementiri nuclear tot i l'oposició social i política

26 . Gen, 2010 a les 12:00
3038 reproduccions
Els manifestants, que la gran majoria no eren de la localitat sinó de poblacions veïnes, van recórrer els carrers del poble fins arribar a la plaça de l'Església. Als carrers de la vila hi havia cartells amb la consigna Sí al Magatzem Temporal Centralitzat. Però el lema més repetit va ser Catalunya diu NO. Segons els Mossos d'Esquadra la manifestació va concentrar un miler de participants, en canvi, segons els organitzadors la xifra s'eleva fins als cinc mil. Enmig d'un ambient festiu, els responsables de la mobilització van anunciar que es plantarien dimarts a l'Ajuntament d'Ascó per evitar que s'aprovi la candidatura. Recordem que l'Ajuntament de l'Ametlla i ERC van posar dos autobusos a la disposició dels caleros i caleres per poder assistir a la manifestació.

Representants del consistori calero van caminar pels carrers d'Ascó dient no al cementiri nuclear ja que des de l'Ajuntament s'ha expressat rotundament, des del principi, el posicionament en contra al magatzem de residus nuclears.

Joan Pere Gómez i Comes, regidor de l'Ametlla i secretari d'organització de CiU va remarcar el posicionament que manté el consistori calero. "Des de l'Ajuntament ens mantenim en contra del cementiri nuclear per molts motius. Per conviccions però també perquè pensem que la ubicació d'un cementiri nuclear a Ascó no ho pot decidir només un poble. Aquesta decisió de la col·locació del magatzem ultrapassa les competències d'un municipi perquè això afectarà a les comarques de l'Ebre i afectarà tot Catalunya", va explicar Gómez i Comes. A més, va afegir que "per això des de la Cala volem fer aquesta reflexió, si per un senzill permís per una caseta de camp ens demanen quatre informes i el vist-i-plau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat, ara ens voldran fer creure que per tot un cementeri nuclear amb una majoria simple d'un Ajuntament en tenen prou? No pot ser". A la manifestació també va assistir el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera. Finalment, ahir dilluns el govern de Catalunya amb José Montilla al capdavant es va posicionar públicament en contra del magatzem de residus.
Per la seva banda, l'equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre es va tancar en bloc la tarda del diumenge a l'edifici i restarà allí fins avui dimarts dia del ple a Ascó.

Malauradament, tot i les pressions socials i polítiques, aquest matí, l'Ajuntament d'Ascó ha aprovat la candidatura al magatzem de residus nuclears.


respostes a "Ascó aprova la candidatura al cementiri nuclear..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 737,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007