Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Ple de tràmit amb deute

01 . Oct, 2015 a les 14:04
per fcallau a La notícia del dia
1690 reproduccions
Ple de tràmit novament marcat pel deute
A requeriment de la Plataforma Calera, el govern desglossa  el deute municipal detectat fins ara en l'apartat de control i fiscalització dels òrgans de govern.

Aquest dimecres dia 30 de setembre a la tarda hi va haver reunió ordinària del ple de l'Ajuntament, un ple de tràmit en principi, que posteriorment no ho va ser tant donat que va servir per conèixer més dades sobre el deute municipal.
Així, es van aprovar els comptes de 2014 amb els vots a favor de CiU i de l'alcalde Jordi Gaseni d'ERC que va dir ho feia per recolzar els tècnics municipals, i la resta de grup d'ERC, la Plataforma Calera i Compromís per La Cala es van abstenir.
Aquests comptes revelen que a 31 de desembre de 2014 hi havia un estalvi net de 837.250 € i un romanent de tresoreria d'1.362.726 €. Pel que fa al rati d'endeutament, el de l'Ajuntament és del 145,48% i el consolidat del 135,14%.
En aquest sentit la Plataforma calera va reflexionar sobre el fet que hi hagués estalvi net i romanent i no s'utilitzés per pagar factures pendents a proveïdors, mentre que ERC va parlar de tancar un període amb el que no estan d'acord com es va gestionar.
També es va aprovar per unanimitat l'expedient de modificació del pressupost de 2015, amb una transferència de crèdit d'1.227.000 euros i un suplement de crèdit de 14.000 €. Compromís per La Cala va justificar aquestes accions amb l'objectiu de donar sortida a les factures que no van entrar al pressupost i per complementar partides exhaurides.
A més es va donar compte del Seguiment del Pla d'Ajust, de l'informe de Morositat, de L'Execució Trimestral i de les Línies fonamentals del pressupost de 2016.
A requeriment de la Plataforma calera, en els apartats de Control i Fiscalització dels òrgans de govern, tant l'Alcalde com el regidor d'Hisenda van donar informació sobre les darreres reunions mantingudes amb el Ministeri d'Hisenda per tal de gestionar el deute municipal.
En aquest punt, també es va detallar una part de la informació en mans del govern municipal respecte al deute, també a requeriment de la Plataforma Calera, que va aprofitar per demanar un ple extraordinari per debatre sobre el tema i un acte públic d'explicació a la població.
Segons l'equip de govern, el deute que encara és viu puja a més de 47 M€, desglossat de la següent manera :
Deute bancari    18.058.000 €
Deute proveïdors    6.952.255 €
Deute proveïdors La Cala Gestió    3.613.164 €
Deute proveïdors La Cala Serveis    53.520 €
Deute proveïdors CEM La Cala    55.927 €
Deures amb Aquàlia, FCC i sentències fermes    10.600.000 €
Altres factures Cala Gestió Residència i pont 3 Cales    8.022.000 €
Total    47.354.866 €                                                  

Segons Mayte Puell, portaveu d'ERC, "el deute és el que és, però no obstant la nostra actitud és optimista, ja que tenim les portes obertes i estem negociant amb proveïdors i creditors. Tenim les mateixes ganes que el primer dia que vam entrar, òbviament donarem la informació que ens demanen, però el deute és viu i surten deutes de baix de les pedres".
Per la seva part, Antonio Espuny, portaveu de Compromís per la Cala, va explicar que, "ha estat un ple de tràmit en el sentit que s'havia de donar comptes i hem aprofitat per informar a l'oposició i a tot el ple de com està l'Ajuntament a nivell econòmic. També hem aprofitat per fer una modificació per assumir les factures que quedarien fora de pressupost per a què l'any que ve tinguem una radiografia més exacta dels comptes de 2015. Aquests mesos els hem aprofitat, hem localitzat el deute i l'equip de govern està treballant per a solucionar-ho. Estem treballant per a què el deute no suposi l'estrangulament a mort de l'Ajuntament. A pesar del deute tirarem endavant".
Joan Pere Gómez Comes de CiU, va argumentar que, "havia de ser un ple de tràmit i al final s'ha demostrat que no estem en un govern d'esquerres en minoria. És un tripartit en el qual el senyor Joan Font i la senyora Marta Font estan dintre del govern de manera clara i explícita. També s'ha constatat que el senyor Antonio Espuny, l'alcalde de facto,  el que farà durant aquests quatre anys és parlar del deute per amagar la incapacitat que tenen de tirar el poble endavant. Ells ja sabien del deute que parlaven quan entraven a l'Ajuntament i el que no poden fer ara és escudar-se amb el deute per no fer altres coses que són molt més importants. A naltros ens trobaran sempre en tot allò que sigui positiu pel poble, però amb aquest discurs d'anar sempre a la contra, no ens trobaran mai".
Joan Font de la Plataforma Calera, va afegir que, "després de conèixer la liquidació dels comptes generals de 2014 hem vist que continuem amb els mateixos dèficits i un pla de sanejament, que el deute viu està fora del 110% legal i tampoc complim amb el pla d'ajust, tot i que sí complim altres objectius. Hem d'anar posant fil a l'agulla per a què tot pugui estar ajustat i equilibrat. Com que a l'agost es va fer públic que havien uns 50 milions d'euros de deute, he preguntat si ens en podien fer cinc cèntims, però he agafat el compromís de demanar un ple extraordinari on sigui documentat tot el que es diu i de fer una audiència pública amb tot el poble i crec que l'alcalde ha adquirit aquest compromís ".
El Ple i amb caràcter d'urgència va aprovar la moció consensuada pels alcaldes de les poblacions afectades pel pas de la N-340 a les Terres de l'Ebre en la que es demana la continuïtat de l'autovia A-7, la gratuïtat de l'autopista AP7 i la bonificació als camions que transcorrin per l AP-7.


respostes a "Ple de tràmit amb deute"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 834,93 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007