Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els caleros se sumen a la V a Barcelona en una Diada històrica

12 . Set, 2014 a les 14:18
per gfigueres a Ajuntament
2540 reproduccions
Els caleros se sumen a la V a Barcelona en una Diada històrica
De vermell o groc van ser molts els caleros que es van desplaçar fins a la ciutat comtal per dibuixar la V, de victòria, sota els ulls del món, i farcir els trams 1 i 2 destinats a les Terres de l'Ebre.


Des de l'ANC a l'Ametlla de Mar es van posar dos autobusos de caleros i caleres que van participaran a la V. Tot i això, també hi va haver molta gent que va anar per lliure i no va voler perdre's aquesta cita amb la història. Així, de vermell o groc van ser molts els caleros que es van desplaçar fins a la ciutat comtal per dibuixar la V, de victòria, sota els ulls del món, i farcir els trams 1 i 2 destinats a les Terres de l'Ebre. Així, 1.800.000 persones, segons la guàrdia urbana de Barcelona, van fer possible aquesta fita reivindicativa en la qual des de l'Ametlla de Mar no es va voler perdre l'ocasió de participar-hi.
Per la seva part, des de la coordinació local de l'ANC, Vicenç Margalef ha subratllat  que "ara no és hora de defallir i que s'ha donat un exemple de civisme, una vegada més, aquesta Diada".
Los Xics  Caleros van participar a la V al costat d'altres colles d'arreu de Catalunya. Dani Bas, Cap de Colla va subratllar que "l'important és participar. Des del món casteller i, en concret, los Xics Caleros volíem estar al costat de l'ANC en aquesta reivindicació pel nostre país".
Des de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar "enguany s'han creat els actes previs de la Diada per tal de facilitar l'assistència a la V a Barcelona. Així, dimecres 10 de setembre es van fer els actes previs amb la hissada de l'estelada i el concert de Miquel del Roig" subratlla Eva del Amo, regidora de Cultura. Els castellers, los Xics Caleros, van ser els encarregats de lliurar l'estelada amb un pilar caminant als encarregats d'hissar-la, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, i Vicenç Margalef de l'ANC a l'exterior de l'Oficina de Turisme al Parc del Bon Repòs.
A més, I l'11 de setembre, la Plaça Catalunya acollí, un any més, l'acte solemne de la Diada amb la hissada de la senyera, autoritats i entitats del municipi com la Coral Verge Candelera, i la Banda de Música de La Cala. L'encarregat d'hissar la senyera va ser Xavier Figueres, professor de l'Escola Sant Jordi, escriptor i historiador municipal, el qual va explicar en el seu parlament, que, "a partir dels darrers atacs a Catalunya i al català, la insatisfacció de bona part de la població catalana ha donat pas a moviments ciutadans que només contemplen com a única sortida l'alternativa cap a una nova situació en la que és substancial i imprescindible com a mínim, conèixer el parer del nostre poble".
Per la seva part, l'alcalde Andreu Martí en el seu discurs va destacar que, "les coses aniran bé si anem tots a una. No podem tornar a fer cadascun la nostra pel nostre compte. Això és el que volen, esperen i el que intenten posant tots els mitjans al seu abast, ètics o no. Ells no veuen més enllà del 9 de novembre i aquest és el seu problema. No estem parlant d' urnes, estem parlant del dret a decidir d'un poble que vol ser i serà sobirà algun dia".
La regidora de Cultura, Eva del Amo, va voler agrair, "la col·laboració de totes les entitats del municipi en la realització dels actes de commemoració de la Diada".respostes a "Els caleros se sumen a la V a Barcelona en una ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 750,31 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 107
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007