Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diada Nacional de Catalunya

13 . Set, 2010 a les 13:23 | 00:03:00
per gfigueres a La notícia del dia
2385 reproduccions
Dissabte 11 de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'ajuntament de l'Ametlla de Mar va organitzar els actes tradicionals d'aquesta jornada. El dia començava aviat, a les 10.30 del mati, amb la concentració d'autoritats al consistori i la posterior recepció oficial dels representats de les entitats i dels vilatans que van voler assistir-hi amb un petit refrigeri a la sala d'actes de l'ajuntament. I al migdia, arrencava la desfilada de tothom que hi va participar a la concentració des de l'ajuntament que desembocava a la Plaça Catalunya per fer l'homenatge a la senyera. L'acte va ser amenitzat per la música de la banda de l'EMMA, la Coral Verge Candelera i la banda de Cornetes i Tambors. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, en deia que "enguany encara la celebració de la diada és més important. De tots és coneguda la repercussió que ha tingut l'aprovació de l'estatut i la gran retallada que ha patit en tots els sentits per part del Tribunal Constitucional. Per tant, el que hem de fer ara és exercir el dret a decidir, pensant que d'aquí a poc hi haurà unes eleccions al Parlament de Catalunya i el que demanem és que la gent hi participi, lliure i democràticament perquè així es construeix un país, amb la participació dels ciutadans. Un país creix si els ciutadans s'hi sumen. Per tant, el que demanaria és que una diada tan important com aquesta, que va més enllà de ser una diada reivindicativa, que tots pensessin en el futur, en el dia de demà del nostre país. Per tant, endavant i visca Catalunya!".

Convidat d'excepció

En aquesta ocasió, s'encarregava d'hissar la bandera el cantautor local Miquel del Roig que, també va ser protagonista per la tarda, amb un concert a la Plaça Nova que va comptar amb el recolzament massiu dels caleros. Del roig es mostrava molt emocionat. "Estava tremolant per l'emoció. És un honor per a mi. Estic molt agraït a poble i ales autoritats".

Novetats importants

Enguany a la diada s'hi van afegin novetats perquè la plataforma La Cala decideix hi participava activament per promocionar el referèndum per la independència de Catalunya del dia 12 d'octubre. Vicenç Margalef, president de la plataforma ens explicava que "és el començament més immediat que tenim respecte al 12-O amb la qual cosa creiem que la gent respondrà perquè vèiem que hi ha sensibilitat per part de tos i això ens omple d'orgull i ens encoratja a la vegada per continuar amb aquest tema". Així, es va habilitar una parada en diferents moments de la jornada on hi va haver una urna perquè les persones que ho desitgessin poguessin exercir el seu vot de forma anticipada i comprar productes de marxandantge com samarretes i xapes de La Cala decideix. En total, es van recaptar 200 vots anticipants.

Festa jove

Per la nit, la plataforma organitzava per als joves amb la col·laboració de l'ajuntament la festa Tu decideixes al Passeig Marítim. L'entrada era gratuïta i, com s'esperava va ser un bon reclam. Hi va haver In session de música amb els dj's locals Guillermo Argentó i Marc Pastó, servei de bar i, per suposat, la parada que durant tot el dia va ser itinerant pel diferents actes per animar els més joves a votar el 12-O ja que poden fer-ho a partir dels 16 anys. La festa va transcórrer sense incidències fins a la matinada.


respostes a "Diada Nacional de Catalunya"

Susanna Pa...
13 . Set, 2010 a les 16:08

ara si!!!es que m´han sortit unes altres pubilles...i jo volia les d´enguany,je,je

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007