Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els focs artificials clouen les festes de la Candelera 2013

07 . Feb, 2013 a les 13:55
per gfigueres a La notícia del dia
2890 reproduccions
Dilluns, 4 de febrer, amb el tradicional Gran castell de focs d'artifici es va cloure els tres dies de festa de la Candelera 2013. Tot i el vent, els actes previstos per aquests dies de festa es van realitzar amb normalitat.
"Molt content perquè ha anat tot com estava previst. Ha hagut moltíssima participació. Ha anat tot molt bé, tot i que el temps no ens ha acompanyat gaire. El vent ha bufat de valent, però bé, aquí estem acostumats, i no ha impedit que la gent participés als actes", subratllava Andreu Martí, alcalde de l'Ametla de Mar, fent un balanç de les festes.
Els actes de preludi, però,   es van encetar una setmana abans, el 25, 26 i 27 de gener. El dia 1 de febrer, dia de la vespra, va tenir lloc el pregó, de la mà de la Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.  A més, es va realitzar la proclamació de la Pubilla Major, Pubilla Infantil, i les respectives Damisel·les d'Honor.
Carme Forcadell, Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, va elogiar la decisió i força de conviccions del poble de la Cala: "crec que els caleros teniu les coses molt clares. Sabeu cap on cal anar i treballeu per aconseguir-ho. Per tant, jo crec que això és tenir un objectiu clar i si bona part de Catalunya ho tingués tant clar com vosaltres, doncs, segurament tindríem la independència."
Les fortes ratxes de vent no van poder tombar la devoció dels caleros, que tot i el fort vent i el fred, van realitzar la processó en honor a la Patrona, la Mare de Déu de la Candelera.
Un altre dels actes destacats d'aquests dies de festa va ser el bateig de la colla castellera calera. Els Xics Caleros van portar  a la Plaça Nova un tres de sis, un quatre de sis, i un quatre de sis amb agulla. El quatre de sis amb agulla , tot i ser el castell de màxima dificultat, va ser el que van carregar i descarregar. "Estem molt contents. Ens havíem marcat fer una diada de sis pisos, que es el que marca la Coordinadora per ser reconeguts com a Colla dins del món casteller. La veritat és que ho hem aconseguit. La Diada no ha acabat sent perfecta però estic content de com han sortit les coses", subratllava Jesús Ferrando, cap de colla, dels Xics Caleros. A més, Ferrando remarcava que "la gent s'ha bolcat. Ha estat tot el poble emocionat. Tenia una mica de por ja que no es una tradició arrelada; però la gent a respòs molt bé"
Les festes de la Candelera 2013, van oferir una àmplia varietat d'activitat on no van faltar la cercavila amb els nanos i les xarangues, els vermuts a la Plaça Nova, els esports, amb el futbol com a protagonista, entre moltes altres. A més, l'Ametlla de Mar,  el dia dels jubilats i festa infantil, dia 4 de febrer, va rebre la visita de la Consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que va realitzar la descoberta de la placa commemorativa del 25è aniversari de l'Institut Mare de Déu de la Candelera.


respostes a "Els focs artificials clouen les festes de la Ca..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007