Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

ERC s'imposa a La Cala en les Eleccions Generals

27 . Jun, 2016 a les 15:18
per gfigueres a La notícia del dia
1672 reproduccions
ERC va guanyar l'escrutini de les Eleccions Generals a l'Ametlla de Mar en aconseguir ser la força més votada a les urnes de l'Institut Mare de Deu de la Candelera amb 877 vots i un 32,02% de percentatge per davant d'En Comú Podem que va assolir la segona posició amb 615 vots i un 22,45%. A la tercera posició va quedar CDC amb 410 vots i un 14,97%, seguida del PP amb 319 vots i l'11,65% , el PSC amb 252 amb el 9,20% i Ciutadans amb 196 7,16%. La participació va ser del 62,34%, gairebé 5 punts per sota de la registrada el passat mes de desembre.
Els republicans guanyen 71 vots respecte a les eleccions del desembre de 2015, mentre que en Comú Podem en guanya 39 i el PP 25 més. Per la seva part CDC en perd 128, mentre que C's en perd 107 i el PSC 60.
Jordi Gaseni (ERC), va destacar que, "estem contents, ja que ERC guanya unes eleccions on com a la gran majoria dels municipis país, més de quatre-cents, ERC ha estat una opció guanyadora i això ens legitima a què des dels municipis puguem treballar en favor del procés constituent cap a la construcció d'aquesta nova opció política i de país. A poc a poc anem fent passes cap a aconseguir aquesta llibertat que necessitem. Després de veure la lectura que en podem fer dels resultats en l'àmbit de l'estat, Espanya no te solució, no vol canviar i penso que ens reforça i ens reafirma en el procés en el qual estem immersos".
Per la seva part, Joan Pere Gómez Comes(CDC), explicava que, "en l'àmbit de Catalunya hem d'estar relativament contents, ja que hem aconseguit aguantar els vuit diputats i això ens dóna tota la força encara per demostrar que junt amb ERC i en Comú Podem, l'independentisme segueix viu. En l'àmbit municipal per desgracia, hem seguit la tendència de les Terres de l'Ebre on Convergència som ja la tercera força, superats per en Comú Podem i ERC i han estat uns mals resultats com s'han donat en altres poblacions, però jo com a calero no puc estar content. Seguirem treballant per intentar reconduir aquests resultats que en l'àmbit local no han estat bons, però entenent que la gent no ha votat en clau municipal sinó catalana i espanyola i Convergència ha rebut un vot de càstig".
Adrià Figueres(PP)per la seva part valorava que, "són uns resultats que hem d'analitzar sota diverses perspectives. Des del punt de vista de l'estat espanyol és una victòria incontestable i la ciutadania ha decidit un model de fer política independentment dels errors que han pogut haver-hi i que s'han reconegut. En l'àmbit de Catalunya la pujada del PP també és espectacular i contrasta amb la baixada d'altres partits que tenien una tradició molt important. En l'àmbit local, a poc a poc estem escalant posicions. Estem en el "peloton de cola", però encara ens queda molt a fer. Es tracta de seguir treballant, explicar el nostre programa, les nostres idees i ser conseqüents amb elles. No hi ha que llençar les campanes al vol, ser optimistes, reconèixer la situació, felicitar al president Rajoy i també a ERC que ha estat una vegada més la força més votada a La Cala".
I Antonio Espuny(PSC), va argumentar que, "tot i que el Partit Socialista ha baixat seixanta vots donada la davallada de 5 punts en la participació, la nostra valoració és molt positiva, ja que d'alguna manera les forces d'esquerres tornem a tenir majoria de vots al nostre poble. Això és important, ja que demostra que la tendència a l'Ametlla de Mar ja ha canviat i s'ha reafirmat el que va passar el 20 de desembre i és que les forces d'esquerres han tret més vots i és una cosa que mai havia passat i que era molt difícil que passes. És una bona valoració a nivell local i ens hauria agradat des del punt de vista dels partits d'esquerres que en l'àmbit nacional els resultats haguessin pogut ser millors per l'esquerra i que s'hagués pogut tenir l'oportunitat de poder formar governs d'esquerres a l'estat i això ens hagués facilitat moltes coses".
Les eleccions generals a la circumscripció de Tarragona han deixat, novament, una fragmentada correlació de forces amb la repetició del sèxtuple empat a un diputat dels comicis del passat 20 de desembre. En Comú Podem va tornar a aconseguir la victòria en nombre de sufragis, incrementant lleugerament el percentatge aconseguit fa sis mesos. Per darrere, ERC consolida l'escó i la segona posició obtinguda el 2015 incrementant també el nombre de vots. El PSC replica gairebé el percentatge de vots. El PP passa a convertir-se en quarta força de la circumscripció, incrementant en més de dos punts el percentatge de vots. Per contra, CDC continua retrocedint electoralment i baixa a la cinquena plaça, tot i mantenir l'escó al Congrés aconseguit fa sis mesos. Tanca el quadre C's, que malgrat perdre suport, aconsegueix també mantenir el seu diputat. La participació, un 63,27% en aquesta ocasió, ha estat inferior 3,6 punts inferior a la de la convocatòria de fa sis mesos.
Pel que fa al Senat, ERC es va imposar assolint tres dels quatre senadors de la demarcació de Tarragona. A l'Ametlla de Mar també van ser els quatre candidats més votats, Miquel Aubà amb 918 vots, que es presentava amb la calera Jani Brull com a Suplent, Josep Rufà amb 841 vots i Laura Castel amb 826 vots. L'altre lloc al senat correspon a Celia Cánovas d'en Comú Podem, amb 498 vots.
A Catalunya la victòria fou per a En Comú Podem amb 12 diputats per davant dels 9 d'ERC, els 8 de CDC, 7 per al PSC, 6 pel PP I 5 per a Ciutadans. Mariano Rajoy i el PP van aconseguir novament la victòria a l'estat espanyol, incrementant el seu avantatge fins als 137 diputats, mentre que el PSOE va aconseguir mantenir la segona posició amb 85 diputats per davant dels 71 de Podemos. Ciutadans es va haver de conformar amb la cinquena posició amb 32 diputats. Al senat el PP també es va emportar la victòria amb 130 senadors per davant dels 43 del PSOE, 16 de Podemos i 10 d'ERC.


respostes a "ERC s'imposa a La Cala en les Eleccions General..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 677,68 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 214
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007