Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Conseller Recoder defensa la viabilitat del projecte Zèfir com a 'estratègic' davant les crítiques internacionals

14 . Set, 2012 a les 13:27
per gfigueres a La notícia del dia
2028 reproduccions
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha defensat el caràcter "estratègic" i la viabilitat de la central eòlica experimental marina a la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), coneguda com a projecte Zèfir, després de les crítiques a la instal·lació que han fet entitats ambientalistes en el Congrés Mundial de Conservació que s'està celebrat a Corea del Sud. Segons el diari 'El País', SEO/Birdlife va presentar una moció a la cimera demanant el trasllat de l'emplaçament de la central pels efectes que tindria sobre la baldriga balear, una au en perill crític d'extinció. Tot i que la moció no tindria efectes vinculants, podria dificultar el finançament bancari del projecte.
Tot i assegurar desconèixer el contingut exacte de les deliberacions del Congrés que té lloc a la ciutat de Jeju, que està previst que acabi dissabte i on el seu mateix departament ha enviat com a representant del Govern la directora general de Polítiques Ambiental , Marta Subirà, Recoder ha defensat la seva viabilitat i valor en termes econòmics i ambientals.
"El Zèfir és un projecte estratègic per al país, per la nostra voluntat de situar-lo com a referent mundial en l'energia eòlica marina. Abans d'implantar-se ha de tenir tots els estudis d'impacte ambiental necessaris i, en aquests moments, no hi ha cap element que faci canviar la nostra decisió de tirar endavant un projecte estratègic per al territori i les polítiques ambientals que volem desenvolupar", ha respost el conseller.
Segons el rotatiu, la moció presentada per SEO/Birdlife al Congrés recorda que la zona on està prevista la instal·lació  -en una primera fase, consta de quatre aerogeneradors marins de 195 metres d'alçada ancorats al fons del mar a poc més de tres quilòmetres de la costa de l'Ametlla de Mar i, posteriorment, una segona amb vuit molins flotants a uns 30 quilòmetres- és important per a la conservació d'unes onze espècies d'aus marines, incloent l'esmentada baldriga balear. En aquest sentit, sostenen que en el cas de l'energia eòlica terrestre, les menors concentracions de molins són més letals que les grans, atès que el 10% dels aerogeneradors maten el 70% de les aus.
Tot i que l'aprovació de la moció no tindria cap efecte vinculant sobre el procediment i els tràmits que ha de seguir l'aprovació del projecte, els ecologistes apunten que la censura del Zèfir al Congrés podria frenar l'aportació del Banc Europeu d'Inversions i posar en dubte la viabilitat financera del projecte -amb una inversió prevista de 143 milions d'euros-.


respostes a "El Conseller Recoder defensa la viabilitat del ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 714,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007