Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Prudència davant la publicació al DOG del projecte Zèfir

09 . Mar, 2012 a les 14:17
per gfigueres a La notícia del dia
1828 reproduccions
El Diari Oficial de la Generalitat va publicar el dilluns l'aprovació del projecte Zèfir, el qual estarà a exposició publica durant 30 dies. Aquesta publicació també contempla la declaració d'utilitat pública amb l'ocupació urgent dels terrenys, la declaració d'impacte ambiental, l'autorització administrativa i l'aprovació del pla parcial urbanístic.

Com ja es va avançar en el seu moment, la primera fase contempla la instal·lació del Centre Experimental de producció d'energia eòlica, és a dir, quatre aerogeneradors a tres quilòmetres de la costa de l'Ametlla de Mar.

Andreu Martí, alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, va explicar que, "el posicionament de l'Ajuntament no ha canviat i és el mateix. Nosaltres vam entendre que ens havíem de posicionar i així ho vam fer, i caldrà seguir donant informació perquè tothom en tingui la màxima possible. El nostre posicionament és clar i ja ho hem traslladat al govern. Tot i que és molt positiu un centre experimental i es pot estar al costat de les energies renovables, aquesta primera fase no ens la plantegem com un benefici directe i el nostre posicionament no ha canviat. Estem treballant perquè des del Parlament, des del Govern i des de la Generalitat puguem tenir clar el que passarà. Ara s'ha iniciat la tramitació i continuació del calendari del projecte. Jo tinc demanada una entrevista amb el govern, després d'una reunió que vaig tenir amb el delegat del Govern la setmana passada i ara haurem de veure com evoluciona el procés. He de ser prudent".

Per la seva part, Mayte Puell, representant de la Coordinadora anti parc eòlic ha explicat que, "és un tràmit que estàvem esperant i de fet a l'última reunió de la Coordinadora ja preveiem aquesta publicació. Durant la setmana passada ja vam estar en contacte amb el servei de costes per aquest tema. A causa de la desinformació s'ha especulat amb aquesta publicació, quan només es tracta de traslladar a Vandellòs i l'Hospitalet de la connexió del cablejat i a nosaltres de l'estudi d'impacte ambiental. Ens tornen a donar 30 dies per presentar el nou escrit d'al·legacions. S'ha demorat uns dies aquesta publicació, però ja l'esperàvem a finals de febrer. És un simple pas administratiu".

En tot cas, totes les parts coincideixen que es tracta d'un tràmit ja previst, i que cal continuar cadascú amb la seva feina, per evitar la instal·lació tal com està plantejada.

A la vegada, la publicació en el DOG també sotmet a informació pública la línia marina soterrada d'evacuació elèctrica de 6'5 quilòmetres i una segona línia d'evacuació terrestre dins del terme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant de 1.760 metres que connectarà amb la subestació elèctrica que es preveu al mateix municipi, així com la llista de terrenys afectats per aquestes instal·lacions.

En total es tracta d'una inversió de 55 milions d'euros.


respostes a "Prudència davant la publicació al DOG del proje..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 157,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007