Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El vallenc Joan Guasch guanya el III Premi Nit de Poesia al carrer

03 . Jul, 2012 a les 09:28
per gfigueres a La notícia del dia
2705 reproduccions
Dissabte, 30 de juny, a la nit, el Passeig Marítim de l'Ametlla de Mar va acollir  l'acte de lliurament del III Premi Nit de Poesia al carrer, amb un recital de poemes d'autors coneguts com Miquel Martí Pol, Marius Torres, Gabriel Ferrater, Jordi Pàmias, Agustí Bartra o Vicent Andrés Estellés, en les veus de joves del poble i d'alguns membres de l'Associació CALACULTURA, organitzadora del certament i de l'acte, en el qual també hi va participar l'autor premiat en l'edició d'enguany, el vallenc Joan Guasch Torné, que va llegir l'obra guanyadora, Visions de futur.
El jurat, format per Joan Rebull, Sílvia Berbís, Pilar Casanova, Rafael Haro i Joan Callau, va valorar un total de 35 treballs procedents de les quatre demarcacions de Catalunya i de València i Alacant. Per a Joan Callau, representant de l'entitat organitzadora, "encara que soni pedant, es un èxit, ja que reunir 35 treballs de tots els Països Catalans, en un poble petit com el nostre, amb una associació tant humil com es Calacultura i amb una societat civil que ho comença a impulsar, però que encara no ho ha assumit com a propi i com a patrimoni cultural del poble, es un èxit".
Joan Guasch, es membre de l'extint col·lectiu literari Úrsula Valls i Campal, membre de la Comissió de llengua i literatura de l'Institut d'Estudis Vallencs i iniciador i membre del consell de redacció de la revista Valls de lletres editada des de l'any 2003 per l' Institut  d' Estudis Vallencs. El 20120 va publicar en solitari l'obra,  Llibre d'Oracions, ed.: Òmicron, mentre que de manera col·lectiva a publicat en diverses edicions com Una par(t)ida a quatre, autoedició del col·lectiu Úrsula Valls i Campal, 1984 (narrativa), Jesús-Catalònia, recull de premis 1984-1989, 1991 (narrativa),  Deu+1, Cossetania edicions, novembre 2000 (narrativa), Microbis (microrelats), treball seleccionat al concurs de ràdio Montcada, 2008 (narrativa), Versos de tardor, ed Petròpolis,2009 (poesia), Relats curts de ciència ficció, ed Hespèria, 2009 (prosa),Roda poètica 2009, personatges itinerants, 2009 (poesia), Totes les sortides dignes, ed petròpolis, 2010 (poesia), Iª, IIª, IIIª Mostra de poesia d'Alcanar, ed. Ajuntament d'Alcanar, 2010, 2011, 2012 (poesia), Onze x 2, ed.: Cossetània, 2011 (poesia). També és l'autor del blog "L'Habitació de la memòria".
Sobre l'obra guanyadora, Joan Callau descriu que, "te una riquesa de llenguatge molt destacable, amb imatges molt atrevides, particulars i del mon propi de l'autor, però que tenen una gran força de comunicació, i després hi ha un atreviment i un encert de combinar imatges noves i poc freqüents en poesia, amb un ritme que les fan més entenedores i ajuden a que entri millor a l'oïda".
El recull guanyador, dotat amb 500 euros de premi en metàl·lic, serà publicat properament al Facebook de CALACULTURA, i les imatges de la celebració es podran veure a You Tube i altres llocs a Internet localitzables a través de Google amb la cerca "Nit de Poesia al carrer".


respostes a "El vallenc Joan Guasch guanya el III Premi Nit ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 122
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007