Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Escola Pública Sant Jordi estrena horari compactat el pròxim curs

27 . Jul, 2012 a les 13:42 | 00:02:42
per gfigueres a La notícia del dia
5131 reproduccions
El proper curs els alumnes de l'Escola Pública Sant Jordi de l'Ametlla de Mar estrenaran l'horari compactat. És a dir, faran classe de nou del mati a dues de la tarda. Aquesta mesura arriba després que l'equip directiu de l'Escola i el professorat detectés que l'actual horari partit produïa estrés als alumnes i baixava el seu rendiment. I és que, paral·lelament, moltes mares i pares van fer arribar les seves queixes a l'AMPA de l'Escola. Per aquest motiu des de l'Escola de l'Ametlla de Mar es crea un nou projecte amb l'horari compactat que rep el suport de la regidoria d'Ensenyament, de l'Ajuntament, i dels pares i mares que a través d'una enquesta van sumar-s'hi a favor amb un rotund 85%. A més, des de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat s'ha vist amb bons ulls el projecte calero fins al punt que l'Escola de l'Ametlla el proper curs serà una de les escoles pilot de Catalunya on es provarà si l'horari compactat augmenta el rendiment dels alumnes. A més, la directora de l'Escola, Rosa Montseny, està convençuda que aquest nou horari també donarà estabilitat emocional als alumnes i les seves famílies.

"Volem el millor per als nostres alumnes. Volem que emocionalment estiguin contents, equilibrats, que no vagin estressats, etc. Per tant, volem crear les condicions perquè es doni aquesta doble millora tant a nivell emocional com a nivell acadèmic", explica Rosa Montseny, Directora de l'Escola Sant Jordi.

Per la seva part, Mari Carme Martí, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar subratlla que: "s'ha fet un molt bon projecte des de l'equip de direcció de l'Escola. De fet, per aquest motiu des del Departament d'Ensenyament s'ha escollit l'escola de l'Ametlla com una de les escoles pilot per provar l'horari compactat. Aquest projecte ha rebut un ampli suport i esperem que doni bons resultats"

Des de l'AMPA de l'Escola, la Secretària, Yolanda Capistros explica que han donat suport a l'horari perquè "creiem que dóna resposta a la demanda de molts pares i mares que havien detectat com els seus fills patien estrés, malestar, amb l'antic horari. Per aquest motiu estem a favor de l'horari compactat".

D'altra banda, des de la regidoria d'Ensenyament, i de la direcció de l'Escola s'ha volgut deixar clar que en cap cas s'elimina el servei de menjador. I és que una escola de 650 alumnes és imprescindible que ofereixi aquest servei. El que sí que es modificarà, evidentment, serà l'horari, que passarà a ser a partir de les dues de la tarda.


respostes a "L'Escola Pública Sant Jordi estrena horari comp..."

Margarita
30 . Ago, 2012 a les 17:56

Com a mare i dona treballadora em sento enganyada i estafada. El 27 de juliol rebem una carta a casa de l'escola dient-nos que al final, al proper curs escolar, es farà horari compactat i que no patim que seguirà havent menjador. Això sí, ja no fins les 16:30h com havien promès quan van passar l'enquesta a l'escola, a mitjans de curs per saber si la gent estava a favor de l'horari compactat, sino fins les 15:30 o les 16:00h, que "estava per concretar".

Doncs bé, avui 30 d'agost, quan arribo a casa em trobo una altra carta a casa, aquesta vegada de part de l'AMPA de l'escola. Resulta que l'empresa que porta el servei de menjador vol rescindir el contracte i que el 7 de setembre estem convocats tots els pares per a "discutir les mesures a adoptar".

Per tant, 5 dies abans que comenci el cole, els pares de 650 alumnes ens posarem a discutir que es fa. Còmic, no?

Les coses es fan bé o no es fan. El que no pot ser és que el dia s'acaba el curs(20 ó 21 de juny) preguntis i et diguin que l'horari de l'escola serà el mateix que el del curs passat, un mes després (el 27 de juliol) ens comuniquin als pares que al final l'horari de l'escola passarà a ser compactat però que seguirem tenint menjador i al mes següent (30 d'agost) que no hi haurà ni menjador.

Em sento com una marioneta. L'escola se'n renta les mans?

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,19 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 23
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007