Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les Confraries de pescadors catalanes en alerta per moviments que pretenen el desmembrament del sector

28 . Jun, 2012 a les 13:28
per gfigueres a La notícia del dia
2660 reproduccions
Dissabte dia 23 de juny va tenir lloc a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar l'Assemblea General de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, la qual en un principi s'havia convocat a Palamós, però que finalment es va fer a l'Ametlla de Mar com a mesura de suport a la confraria calera en el seu litigi amb el Grup Balfegó.
El president de la Federació catalana, Eusebi Esgleas, va explicar que el conflicte entre la Confraria de l'Ametlla i el Grup Balfegó, és una lluita sense sentit, ja que segons la seva opinió, és llei que qualsevol barca que practiqui pesca extractiva ha de pertànyer a una confraria. Segons Esgleas,  "és la llei, no es tracta de cap voluntat. Els vaixells possiblement poden canviar de confraria, però no deixar-hi de pertànyer a cap. Tot és millorable i segur que hi ha confraries que poden millorar, però fins i tot Europa reconeix que les confraries poden tenir les mateixes funcions de una OPE i crec que és el camí que marca Europa i hi haurem d'anar-hi, però sempre a través de les confraries. Sobretot hem de mantenir aquesta representativitat de les confraries amb un 50% social i un 50% empresarial".
Esgleas va apostar molt fort per la unió del sector pesquer davant amenaces i moviments foscos que va dir, tenen per objectiu desmembrar el sector pesquer i les confraries. Segons Esgleas, "són maniobres sense sentit i interessades. Darrera d'aquests interessos, que els tenim molt clars, sempre hi trobem a EMPA, com a coordinació d'aquests moviments. Ens preocupa, ja que es pot fer molt de mal al sector pesquer, sobretot en època de crisi. Hem de tenir clar que hi ha un sol sector pesquer i no podem començar a dividir per tipus de flota o de vaixells. Els pescadors són tots iguals. Pot haver-hi vaixells més grans i més petits, però segur que no hi ha pescadors més grans i més petits, i hem de treballar units i pel bé de tots ".
L'Assemblea va servir perquè es tractés la greu crisi que travessa el sector des de fa més de 12 anys, tant a nivell de preus com de captures, i la globalització de la gestió pesquera. Un altre dels punts destacats fou l'anàlisi de la reforma de la Política Pesquera Comuna i la seva afectació al sector català. En aquest sentit la federació Catalana es va refermar en el seu posicionament d'evitar que la Comissió Europea pugui tirar endavant la limitació d'ajust a les embarcacions de més de 12 metres d'eslora, deixant-les fora de la qualificació de pesca artesanal. Aquest posicionament, que comparteix amb la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, contempla que la flota pesquera catalana, independentment de les dimensions dels vaixells, és una flota de pesca litoral o baixura, i que per la pràctica pesquera o pel règim empresarial d'explotació, res té a veure amb la flota pesquera europea industrial.
Per últim, el sector pesquer català va reconèixer que en un futur immediat la flota catalana haurà de treballar amb plans de gestió, tal com recomana la Comissió Europea i afrontar una reestructuració que passa en primer lloc per mantenir les vedes biològiques subvencionades i en segon lloc, per afrontar un pla de desballestaments subvencionats. Sense aquestes dos condicions, el seu president creu que el sector està abocat a un "holocaust".


respostes a "Les Confraries de pescadors catalanes en alerta..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,47 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 60
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007