Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ametlla de de Mar ratifica per plenari el rebuig contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat

14 . Mar, 2014 a les 11:39
per gfigueres a La notícia del dia
2356 reproduccions
Tot i ser un ple de tràmit aquest dijous, 13 de març, a la tarda es van portar a plenari tres punts destacats. El primer va ser l'aprovació, per unanimitat de tots els representats polítics, de la formalització de la defensa de l'autonomia local envers de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del Govern espanyol aprovada el passat desembre del 2013. Així, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es suma als altres ajuntaments de tot l'Estat que s'uneixen per presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra aquesta llei. A grans trets, amb aquesta nova normativa els ajuntaments només podran oferir els serveis que puguin assumir econòmicament i per tant es posen en risc competències com serveis socials, medi ambient, comunicació, etc. Aquest punt  es va aprovar per unanimitat de tots els presents.
Antoni Montagut, és el portaveu del Govern Municipal: "un dels punts  a destacar és l'aprovació per unanimitat del rebuig a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local del Govern espanyol que amputa les competències dels ajuntaments i posa en risc serveis directes al ciutadà com és el cas dels Serveis Socials"
Per la seva part, el republicà Jordi Gaseni afirma que " tot i no estar d'acord amb la gestió econòmica de l'Ajuntament amb el que sí que estem tots d'acord és que el Govern espanyol del PP no ha de poder insedir d'aquesta manera amb l'autonomia local".
També es va aprovar per unanimitat la proposta d'acord en defensa del model educatiu i la llengua davant els nous atacs judicials.
Un altre dels punts destacats va ser l'aprovació per unanimitat del conveni entre l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona sobre el finançament i l'execució de la segona fase de la carretera d'accés sud, inclosa en el Conveni PENTA. "És un pas endavant per fer realitat aquesta carretera llargament reivindicada. Esperem que aviat comencin les expropiacions i es posi fil a l'agulla per finalitzar aquesta carretera d'accés sud", reivindica  Montagut.
Finalment, remarcar l'aprovació per unanimitat de la modificació de l'article 12 de l'ordenança general núm. 5 sobre l'ús de la via pública. Aquesta modificació consisteix que en cas d'ocupació de la via pública s'ha de deixar un metre lliure sempre perquè els vianants puguin circular lliurement per la vorera. D'aquesta manera "l'Ajuntament vol facilitar l'accessibilitat per a les persones amb cadires de rodes, carrets amb nenes o senzillament amb el carret de la compra", explica Montagut.
Des del PP, Joan Font, i des del PSC, Antonio Espuny van considerar que no era necessari realitzar declaracions al ser un ple de tràmit on es van aprovar tots els punts per unanimitat.respostes a "L'Ametlla de de Mar ratifica per plenari el reb..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,23 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 191
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007