Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una tesi de la calera Dora Blanch apunta que cal més formació en Infermeria sobre plantes medicinals

28 . Set, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
2994 reproduccions
Les plantes medicinals ocupen un lloc important en la salut dels éssers humans i els professionals de la infermeria les han de tenir en compte per poder oferir una atenció de qualitat. Aquest és el punt de partida de la tesi ‘Les herbes remeieres per a cures de salut', de la calera Dora Blanch, infermera del centre d'atenció primària de La Cala. 

L'ús de les plantes medicinals és freqüent en la població de l'àmbit rural, fruit d'un saber popular que s'ha anat transmetent de generació en generació i que ara s'està perdent degut als canvis en els processos d'atenció a la salut. De fet, la infermera Dora Blanch ha explicat que la idea de la tesi neix de «la pràctica clínica», és a dir, dels usos de les plantes medicinals que fan els seus pacients.

Aquest coneixement i ús pot ser un bon recurs en la consulta d'infermeria i d'aquesta manera, obtenir un espai dins del sistema sanitari, tal com recomana l'Organització Mundial de la Salut. 

Davant d'aquesta constatació, la tesi de Dora Blanch, presentada el passat al campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, s'ha plantejat conèixer i analitzar el significat i la transcendència de la utilització de les herbes remeieres en relació a les cures de la salut.

Després d'analitzar la informació recollida durant més de tres anys, les principals conclusions de la tesi són que les plantes ajuden a resoldre necessitats de salut i que la població continua confiant en l'eficàcia d'aquestes plantes. Entre les plantes analitzades cal destacar la farigola que té propietats antisèptiques i antiinflamatòries, l'àrnica que s'utilitza per als cops o l'estevia cada vegada més utilitzada pels diabètics.

«És important també tenir coneixements sobre els principis actius d'aquestes plantes perquè fer un abús o un ús inadequat pot ser perjudicial», ha advertit Blanch. Per això, tal com remarca la tesi, cal una major formació en el tema de les plantes medicinals dins els estudis del grau d'Infermeria.

La infermera Dora Blanch ha obtingut la qualificació d'excel·lent en la presentació de la tesi dirigida per Marisa Panisello i Inma Pastor, dins el programa de doctorat en Ciències de la Infermeria. 


respostes a "Una tesi de la calera Dora Blanch apunta que ca..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 453,71 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 134
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007