Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diumenge passat es va iniciar la mitja veda de caça que durarà fins el 10 de setembre

25 . Ago, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
893 reproduccions
El passat 20 d'agost va començar l'anomenada mitja veda, període en el qual els caçadors poden començar a practicar la seva activitat, però amb certes limitacions. Tot i que tradicionalment la mitja veda començava el dia 15 d'agost, aquest any s'ha encetat el diumenge posterior, i s'allargarà els diumenges 27 d'agost i 3 i 10 de setembre.

Tot i que en els darrers anys ha proliferat la cacera del porc senglar, les espècies bàsiques del vedat de l'Ametlla de Mar són el conill, la perdiu i el tord, ja que d'altres, com el colom, no se solen buscar fins al mes d'octubre per la seva poca presència. En canvi a altres zones, com el Baix Camp i Tarragonès, ja fa dies que tenen permisos especials, a causa de la seva massificació i repercussió sobre el medi ambient o les infraestructures. 

A partir de l'octubre i fins a finals de novembre, ja es pot caçar diàriament, perquè hi ha algun lloc de pas tradicional. Respecte a la temporada regular, Albert Bouzas, president de la Societat de Caça La Cala, explica que els requisits «són els mateixos, ja que has de disposar de la documentació reglamentària, és a dir, llicència de caça i federativa, assegurança i permís d'arma, complir amb la prohibició de disparar a menys de 100 metres d'una caseta de tros, prop d'un camí i recollir les baines dels cartutxos. La diferència és que s'ha de caçar en punt fix i sense desplaçament i no es poden utilitzar gossos».

Pel que fa a les perspectives d'aquesta temporada, segueixen les previsions de declivi de la població de perdiu de les darreres temporades, s'espera una densitat acceptable de conill i per tant, pot ser una bona temporada, com també es preveu en l'àmbit del porc senglar. 

A més, una de les novetats en les dues o tres darreres temporades és la proliferació del cabirol, que s'espera que es consolidi una mica més, després de molts anys sense veure's per la zona.

Amb tot, el Camp de Tir Punta Calda seguirà obert tots els dissabtes a la tarda fins al mes d'octubre i de manera excepcional algun diumenge al matí.


respostes a "Diumenge passat es va iniciar la mitja veda de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 147
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007