Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'accés restringit al bosc per l'onada de calor afecta la mitja veda de caça

23 . Ago, 2012 a les 13:23
per otomas a La notícia del dia
2112 reproduccions
La Societat de Caça de l'Ametlla de Mar ha començat la mitja veda, aquest passat 15 d'agost. Tot i que, el 19 d'agost es va prohibir l'activitat a causa del risc d'incendi produït per les altes temperatures de la onada de calor. I és que des de la Generalitat es va activar el Pla Alfa, i, per tant, es va restringit l'accés als boscos. Aquest diumenge 26 d'agost es reprèn l'activitat.
La mitja veda consisteix en caçar sense gossos, i a lloc fix , al colom i la tórtora, durant quatre jornades (15 d'agost, 19, 26, i, el 2 de setembre).

" Entenc que es restringeixi l'accés dels vehicles o l'activitat amb armes, però crec que, tenint en compte l'estat i ubicació del nostre coto, anar a fer pota amb els gossos no era cap risc excessiu. Tot i que suposo que des de la Generalitat no es pot revisar un per un els cotos, i per aquest motiu s'han de pres mesures globals", explica  Albert Bouzas, Secretari de la Societat de Caça de l'Ametlla de Mar.

A partir del 2 de setembre comença la caça major, és a dir, al porc senglar. Aquesta modalitat de caça es durà a terme fins al març. A partir del 14 octubre s'obre la temporada general podent caçar la perdiu (fins a la primer cap de setmana de gener) i el conill (fins al primer cap de setmana de febrer).

Aquest diumenge té lloc la Junta General de la Societat on es farà el balanç anual i és comença el procés electoral que culminarà el 16 de setembre amb les eleccions. Pot presentar candidatures tot soci de la Societat de Caça que aglutini com a mínim set membres.

D'altra banda, Bouzas ha remarcat que la crisi ha afectat a la Societat ja que han augmentat les baixes. I és que cal tenir en compte que si es suma la quota anual de la Societat, més la llicència, i l'assegurança puja a uns 200 euros.


respostes a "L'accés restringit al bosc per l'onada de calor..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,67 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 156
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007