Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les expectatives de la temporada de caça pendents de la mixomatosi

23 . Ago, 2013 a les 08:27
2997 reproduccions
Segons el president de la societat de caçadors de la Cala, Albert Bouzas, "al nostre territori el conill no és un problema sinó el contrari, i la temporada de caça dependrà de com afecta la mixomatosi a la població de conills".Des de la Societat de Caça La Cala ja fa dies que s'està treballant per actualitzar llicències i assegurances per a l'inici de la temporada que, oficialment, és el segon diumenge d'octubre. Tot i això, des del 15 d'agost es va començar la mitja veda on es pot caçar el tudor i la tórtora. Això sí, enguany no es pot fer pota. "Altres anys era possible però aquest any no. Des de la Junta de la Societat vàrem creure convenient no entrar amb el gos per tal de protegir els conills ja que la població de conill aquest any ha estat afectada significativament per una malaltia vírica", explicava Albert Bouzas, president de la Societat de Caça La Cala. I és que segons el president de la societat de caçadors de la Cala "al nostre territori el conill no és un problema sinó el contrari i la temporada de caça dependrà de com afecta la mixomatosi a la població de conills".
Una vegada comenci la temporada oficialment, primer s'enceta la caça menor (conill, perdiu, colom i tórtora) i després la caça major. A la demarcació de Tarragona es comença al setembre fins al darrer diumenge de febrer. El motiu, perquè la població de porc senglar no estan gran com a zones de la resta de Catalunya. Tot i això, segons Bouzas "els darrers anys les captures de porcs senglars s'han triplicat, signe de l'augment d'animals al nostre coto".


respostes a "Les expectatives de la temporada de caça penden..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 648,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007