Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Govern presenta als alcaldes la proposta per treure els camions de l'N-340 i bonificar el 100% dels desplaçaments interns dels veïns

25 . Jul, 2017 a les 19:00
per drodriguez a La notícia del dia
1359 reproduccions
Els alcaldes de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès han donat aquest dilluns el seu aval a la proposta de la Generalitat per reduir l'accidentalitat de l'N-340 per mitjà de desviar obligatòriament els camions cap a l'AP-7 amb un descompte als peatges, alhora que es vol bonificar el 100% dels trajectes interns que els residents facin utilitzant l'autopista.

En una reunió amb els consellers de Territori i d'Interior, Josep Rull i Joaquim Forn, els alcaldes han acceptat el projecte del Govern i s'han emplaçat al setembre per concretar-ne els detalls i l'aplicació.

La doble proposta consisteix desviació obligatòria dels camions perquè abandonin l'N-340 i utilitzin l'AP-7, i bonificació del 100% dels peatges per als residents que facin un viatge d'anada i tornada entre Alcanar i Vilafranca el mateix dia.

A diferència de la proposta inicial, aquest cop s'ha ampliat la bonificació que s'aplicarà als transportistes per utilitzar l'autopista, que finalment serà d'entre el 42,5% i el 50% en funció del tipus de desplaçament.

La Generalitat resta ara a l'espera d'aconseguir l'entesa amb els transportistes. Durant la trobada, Rull ha assegurat que la setmana passada el Ministeri de Foment va donar el vistiplau a les dues mesures proposades. El conseller de Territori i Sostenibilitat, diu que la previsió és aplicar de forma imminent les mesures per descongestionar l'N-340.

Pel que fa al territori, a la reunió hi han assistit els alcaldes dels municipis per on transcorre l'N-340 a les Terres de l'Ebre, al Camp de Tarragona i al Penedès. Entre ells, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, qui ha destacat la proposta de la gratuïtat pel trànsit intern de l'AP-7 però espera la proposta definitiva pels vehicles pesants.

El calendari amb què treballa la Conselleria és que els desviaments dels transportistes i les bonificacions podrien estar en marxa entre finals d'any i principis del 2018. Rull ha subratllat que es tracta de mesures transitòries fins que la Generalitat desplegui el sistema de vinyeta a les autopistes.


respostes a "El Govern presenta als alcaldes la proposta per..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 697,56 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007