Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Reunió d'Alcaldes

17 . Set, 2015 a les 14:55
per fcallau a La notícia del dia
1757 reproduccions
Alcaldes i Generalitat exigeixen mesures urgents a l' N-340
El conseller Santi Vila trasllada als alcaldes la proposta de Foment de bonificacions voluntàries a camions i construir rotondes.

Aquest dimecres al matí, els alcaldes afectats per l' N-340 s'han reunit a Tortosa amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els representants institucionals del Govern a les Terres de l'Ebre per exposar i valorar la reunió del passat dilluns amb la ministra de Foment i el secretari d'Estat d'Infraestructures, a Madrid.

Tot i que aquesta trobada va acabar sense acord, des del territori caldrà prendre una determinació amb la proposta feta pel Ministeri. Aquesta passaria per pacificar el trànsit construint cinc rotondes al llarg del traçat ebrenc i renovant la senyalització horitzontal i vertical per tal de millorar la seguretat viària.

De moment no aposten per la prohibició i proposen bonificacions voluntàries per circular per l'autopista en el tram ebrenc, fet que només reduiria la circulació de mercaderies per la carretera nacional, però no l'eliminaria totalment. La mesura seria provisional i permetria avaluar-ne els resultats.

Aquesta proposta ha estat traslladada pel conseller Santi Vila, que ha remarcat també la necessitat urgent d'alleugerir el pas de camions per aquesta via. El conseller ha defensat que, malgrat resultar més econòmic el desviament obligatori dels transportistes per l'AP-7, cal prendre la decisió des del consens i valorar si la voluntarietat és efectiva.

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat:  "Des del punt de vista econòmic, segur que és més feixuc només bonificar i fer-ho voluntari que prohibir. Aquest tipus de decisions és molt important que es facin amb consens amb tothom. Una cosa és que prenguem aquestes decisions acotades en el temps, i l'altra que diguem sense termini, sense data. Jo crec que el territori no s'ho pot permetre i així ens ho han fet notar els alcaldes. Exigiran concreció en els calendaris d'obres per fer que la carretera nacional sigui autovia."

El conseller, però, no ha concretat bonificacions o l'exempció de pagament per al trànsit intern per a l'AP-7 per a la resta de veïns i veïnes de les Terres de l'Ebre, com sí reclamen els alcaldes afectats, que segueixen ferms amb els acords signats en la trobada del Perelló, i els presentaran en mocions als respectius plenaris municipals.

Jordi Gaseni, alcalde de l'Ametlla de Mar: "S'ofereixen una sèrie de propostes que estan en fase de negociació. El més positiu és la fermesa de tots els alcaldes en reafirmar els acords que es van prendre: treure la circulació dels camions amb bonificacions per a l'autopista, gratuïtat en el tram intern de l'Ebre i que es reprenguin els treballs per finalitzar l'obra de continuïtat de l'A-7 des de l'Hospitalet de l'Infant."

Tant alcaldes com Govern coincideixen que aquestes mesures només són provisionals i mantenen l'exigència que l'N-340 es converteixi en autovia. Els alcaldes, que consideren les mesures un primer pas, constituiran una comissió de seguiment al grup de treball entre Foment i la Generalitat, i es desplaçaran a Madrid per negociar.


respostes a "Reunió d'Alcaldes"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 83
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007