Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El fort temporal de llevant del cap de setmana deixa rastre a la costa de l'Ametlla de Mar

23 . Gen, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
2571 reproduccions
El fort temporal que ha assotat la costa calera aquest cap de setmana, especialment la tarda-nit de dissabte, ha deixat rastre en diversos punts del litoral amb nombrosos desperfectes. L'onatge de llevant, que va arribar als deu metres d'alçada, ha malmès esculleres, dics, embarcacions i platges. La imatge més clara, la trobem en les diferents cales que han perdut gran quantitat de sorres.

«La naturalesa ha mossegat fort» i l'aigua s'ha menjat bona part de la sorra de platges com Pixavaques, Cala Vidre, Bon Capó o l'Alguer. Aquesta darrera ha patit, fins i tot, la degradació de les roques que voregen les dutxes i el passeig que comunica l'Alguer i Pixavaques per mar. En platges com l'Estany Tort o Sant Jordi, l'aigua ha creuat tota la platja i ha arribat fins a les llacunes litorals.

Però les afectacions arriben a les zones més rocoses de la costa, on s'han produït alguns despreniments. «Aquesta llevantada ha provocat algun despreniment a l'altura de l'Estany i ha afectat algun tram del GR-92. Demanem cura, sobretot per aquella gent que passeja pel sender, per si poguessin produir-se'n de nous» avisa l'alcalde, Jordi Gaseni, que assegura que s'està treballant per «normalitzar» la situació.

Un dels punts més crítics ha estat el port de Calafat, on el fort temporal va fer que algunes embarcacions quedessin enmig del port, i part del dic es malmetés. Això va obligar a mobilitzar els cossos d'emergències. «Hi ha un desperfecte d'uns 50 metres al dic de llevant de Calafat, que s'ha mogut molt» explica Gaseni, que comenta que han donat la mà estesa per col·laborar amb el port esportiu en l'arranjament dels desperfectes.

Pel que respecta al port pesquer i esportiu de l'Ametlla de Mar, hi ha danys en algunes embarcacions i el problema principal ha estat la manca d'enllumenat al moll de llevant. Durant aquest dilluns al matí, operaris de la brigada municipal han estat treballant per netejar les zones de la façana marítima on s'hi apreciaven restes del temporal.

El consistori està treballant per elaborar un informe que detalli tots els punts afectats per fer-ho arribar al Departament de Costes del Ministeri de Medi Ambient, entitat que haurà de fer-se'n càrrec de les reparacions. «Hem estat en contacte aquest matí amb els responsables, i estem buscant la manera de solucionar els desperfectes en la brevetat més gran possible» sentencia l'alcalde.

Imatge: Abel Borràs


respostes a "El fort temporal de llevant del cap de setmana ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 653,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007