Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els Grups Tonyinaires compleixen de nou amb la quota en un temps rècord

02 . Jun, 2015 a les 16:09
per otomas a La notícia del dia
1625 reproduccions
Quatre dies han necessitat, finalment, els nou tonyinaires de la flota del Grup Balfegó per capturar les 1.382 tones de quota assignada de tonyina roja al calador del sud de les Balears. Després d'haver aconseguit, l'any passat, pescar 1.440 tones en només 25 hores, la presència, aquest cop, de moles de peix més petites i dues jornades de mal temps han prolongat les tasques. Els remolcadors ja han començat a arrossegar les captures fins a la granja del grup situada davant la costa de l'Ametlla de Mar, on està previst que hi comencin a arribar en uns vuit dies. Per al grup tonyinaire, que disposava d'un mes per completar la quota, aquesta rapidesa torna a demostrar l'abundància de l'espècie a la zona.
"Estem molt contents des del Grup Balfegó perquè era impensable, només fa set anys de pla de recuperació, que poguéssim arribar a pescar la quota de 1.382 tones en només quatre dies. Això l'únic que ho pot explicar és la immensa abundància de tonyina que hi ha a la mar", remarca Juan Serrano, Director General del Grup Balfegó.
Per la seva part des del Grup Fuentes des del passat dimecres, 27 de maig, ja s'havia complert amb la quota de pesca. De fet, ho van fer en un temps rècord de 24 hores. Recordem que el Grup Fuentes (Nueva Panchilleta, Nuevo Elortz) tenien una quota assignada de 273 tones. Amb l'adquisició de drets de pesca (170) i els acords comercials amb 7 barques franceses (717) el total sumava 1.160 tones.
"Estem molt satisfets. La veritat és que s'ha fet molt bona feina i de manera molt ràpida. Podem dir que hem batut el nostre propi rècord. I és que si l'any passat vàrem fer una captura de 450 tones, aquest any n'hem fet una de 480. Per tant molt bona feina i amb un balanç molt positiu", subratlla des el Grup Fuentes, Carme Brull. Brull també ha subratllat que, igual com l'any passat, van haver de deixar anar peix perquè ja havien complert la quota.
Per tant, ambdós grups coincideixin en una temporada d'èxit  que constata un estoc de la tonyina en un estat saludable. I és que les embarcacions van sortir del port de l'Ametlla de Mar el dilluns 25 de maig i, tot i tenir pràcticament un mes per poder pescar la quota, en pocs dies han complert amb el seu objectiu.respostes a "Els Grups Tonyinaires compleixen de nou amb la ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 140,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007