Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Cala és el municipi que més recicla del Baix Ebre

11 . Nov, 2015 a les 12:05
per drodriguez a La notícia del dia
1603 reproduccions
L'Ametlla de Mar manté el seu lideratge en el reciclatge al Baix Ebre. Així ho recullen les dades de residus municipals presentades per l'Agència de Residus de Catalunya, corresponent al 2014. Amb un 54,2%, és el municipi de la comarca amb un percentatge més alt de recollida selectiva neta. En segon lloc trobem l'Ampolla amb 45,1%, Benifallet amb 43,1%, Paüls amb 41,5% i Aldover amb 38,5%.

Miravet és la població ebrenca amb un percentatge més alt, un 69,1%. Un índex al qual només s'apropen Prat de Comte, amb 61%, Batea, amb 59,9% i Rasquera, amb 59,4%. Tot i que cap municipi del Montsià s'ha pogut situar entre aquestes  primeres posicions, la Sénia és la població d'aquesta comarca que presenta un millor índex de recollida selectiva neta, amb un 44,3%.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar destaquen les bones dades obtingudes, i agreixen la col·laboració de tots els veïns i veïnes del municipi.

"Un any més les dades són positives. Som el municipi de la comarca que més recicla i és una dada a tenir molt en compte. No és una feina gratuïta sinó que és gràcies a la col·laboració de tots els ciutadans i la seva conscienciació mediambiental", explica Xavi Solé, tècnic de Medi Ambient, que comenta que els recursos que s'ofereixen des de l'Ajuntament, com la recollida de voluminosos a particulars i comerços, han contribuït a aquestes bones xifres.

Del total dels residus municipals al conjunt de Catalunya, la recollida selectiva neta, un cop extrets els residus impropis, els que no corresponen a la fracció on s'han dipositat, és d'un 31,24%, mentre que a les Terres de l'Ebre assoleix el 35,02%.

En xifres globals, l'any 2014 es van generar a Catalunya 3,6 milions de tones de residus municipals, xifra que implica un lleuger increment, de l'1,7%, respecte al 2013. En canvi, a les Terres de l'Ebre es van generar 82.237 tones, un 3,13% menys. Quant a la generació de residus per càpita el 2014, a Catalunya va ser d'1,33 kg per habitant i dia, una xifra molt similar a la mitjana europea de l'any 2013. A l'Ebre va ser lleugerament inferior, d'1,29 kg per habitant i dia.


respostes a "La Cala és el municipi que més recicla del Baix..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 727,84 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007