Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Arrels dels Ports i Port Salou a la cantada d'havaneres d'aquest dissabte

14 . Jul, 2016 a les 13:34
per gfigueres a La notícia del dia
1520 reproduccions
Aquest dissabte a la nit, la platja de l'Alguer serà l'idíl·lic escenari de la XXIV Cantada d'Havaneres a l'Ametlla de Mar. Els voltants de la platja i el passeig marítim tornaran, si el temps ho permet, a omplir-se de gent. Alguns, seran amants d'aquestes notes de cançó marinera i d'altres s'hi atansaran encuriosits per les melodies i per una imatge típica i costumista de la costa catalana.
Un escenari a la vora de la mar i la possibilitat d'entonar aquelles velles cançons de taverna amb els peus a la sorra i amb un cremat a la mà, atreuen cada any un nombrós públic que, com és habitual, coneixen les més populars. Cançons que expliquen històries de guerres, amors i desamors d'ultramar.
Vicent Llaó, regidor de Cultura i Festes, explicava que, "és un dels espectacles que organitzem que més agrada a la gent i que és més multitudinari. No arribarem a la tradició d'altres cantades del nord de Catalunya com la de Calella de Palafrugell, però estem agafant arrels i cada la gent espera aquesta data i te ganes de vindre. Al llarg de l'any són molts els grups d'havaneres que ens truquen per venir a cantar aquí".
La vella Lola, Cuando salí de Cubà, Rosina, Tu madre fue una mulata o la Paloma són algunes de les més populars en castellà, mentre que n'hi ha d'altres que l'havanera catalana ha fet també populars com Mariner de terra endins, El llop de mar, Mare vull ser pescador, La gavina, La barca abandonada o Rosa del port.
Aquest any, els encarregats d'escampar la bucòlica música a partir de les 22.30h, seran els grups Arrels dels Ports, grup d'havaneres i cançons populars de Tortosa, i Port Salou que, amb tota seguretat, clouran la nit amb els mocadors enlaire i entonant El meu avi.
Dir també, que aquesta nit s'enceta el Cicle de Concerts de Banda amb la Banda de Música de Sant Llorenç de La Galera. El concert tindrà lloc a partir de les 22'30h a la Plaça Joan Miró, que també serà l'escenari dels dos concerts restants. El Divendres 22 de juliol amb l'Agrupació Musical l'Emburgada del perelló la Banda de Música de La Cala, i el dissabte dia 30 de juliol, a càrrec de l'Associació Musical Vall d'Albense de la Vall d'Alba de Castelló, que també estarà acompanyada per la Banda de La Cala.


respostes a "Arrels dels Ports i Port Salou a la cantada d'h..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 685,14 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007