Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La primera promoció del Batxibac de l'Institut Candelera ja està graduada

13 . Jun, 2016 a les 13:30
per drodriguez a La notícia del dia
2910 reproduccions
Aquest divendres al vespre, el Centre d'Interpretació de la Pesca va ser l'escenari de l'acte de graduació dels cinc alumnes de l'Institut Mare de Déu de la Candelera que formen la primera promoció del batxillerat en francès, el Batxibac. Un projecte que va iniciar-se ara fa dos anys com a prova pilot a les Terres de l'Ebre, sent el primer institut del territori en implantar aquest model d'ensenyament. Tots els 5 alumnes han aprovat el batxillerat i també han aprovat la selectivitat francesa.

El director de l'Institut Candelera, Javier Sánchez, destaca que amb aquests bons resultats el projecte continuarà viu i a més, ja compta amb un creixement de demanda per part dels alumnes, no només del municipi sinó també d'altres poblacions. «No és només un projecte per aquesta primera promoció, sinó que ha de ser un repte educatiu que s'instauri i que sigui a llarg termini». La prova, diu Sánchez, és que «a primer ja tenim vuit alumnes i de cara a l'any vinent ja s'han matriculat deu -fins i tot algun de fora del municipi- i la intenció és continuar creixent». Remarca que «no és només saber francès, sinó que implica una manera d'ensenyar i aprendre diferents, uns valors i una cultura». «És obrir-se portes» sentencia.

En l'acte, van ser-hi presents l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, l'agregat de Cooperació Lingüística de l'Ambaixada de França, Stéphane Paris, i la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid. Precisament Cid, valorava aquest programa de formació donat que «fa molts anys que estem apostant per les polítiques d'ensenyament de llengües estrangeres». «El fet que aquesta primera promoció d'alumnes assoleixen el batxillerat ordinari i el Batxibac és una satisfacció pels ensenyants, els professors, alumnes i famílies, i també per a les Terres de l'Ebre» comenta.

Els alumnes graduats comentaven que estan satisfets per haver triat aquest camí en la seva formació prèvia per accedir a la universitat. De fet, remarquen que estades a França sota la immersió lingüística els ha permès agafar un bon nivell de francès i que d'una altra manera hagués estat més difícil. A l'altra banda però, comenten que viure a França és car i per això és més complicat poder anar a estudiar allà.

Una de les alumnes graduades, Júlia Curto, explica que «vam fer una estada d'immersió lingüística només començar, després hem fet un intercanvi i un parell de viatges i això ens ha apropat molt a la cultura i sobretot a la llengua. Sense l'estada que vam fer allà, no haguéssim pogut afrontar tan bé el curs». D'altra banda, un altre dels alumnes, Arnau Aragonès, comenta que «això t'obre moltes portes cap a França o països de parla francesa, però aquests camins no són fàcils d'agafar. És veritat que hi ha moltes oportunitats a les universitats públiques -on la matricula és més econòmica- però el nivell de vida que hi ha a França i Bèlgica fa que aquest camí no sigui tan fàcil».

A tots els 5 alumnes se'ls va lliurar un diploma durant l'acte de graduació i també un petit obsequi per part de l'ambaixada francesa.


respostes a "La primera promoció del Batxibac de l'Institut ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,81 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 142
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007