Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Presentació del SIAD a l'Ametlla de Mar

30 . Set, 2010 a les 13:29 | 00:02:29
per otomas a La notícia del dia
2317 reproduccions
Aquest dimarts es va presentar al Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP) el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) que depèn del CCBE. Està format per un equip de professionals que ofereixen informació, atenció, orientació i assessorament en els àmbits jurídic (crisi de parella, processos d'incapacitació, custòdia dels fills i orientació en temes de caire legal; psicològic (acompanyament en situacions de malestar emocional i foment i millora de les competències comunicatives, les habilitats socials i l'autoreconeixement), i social (informació, orientació i assessorament sobre recursos i serveis, detecció i prevenció de situacions de risc i exclusió social i atenció i suport en situacions de violència masclista).

Treball comunitari
A més, també fan treball comunitari com el suport a les associacions de dones, fomentant l'associacionisme, donant informació respecte a ajuts i subvencions i recolzant la recerca de recursos. I fomenten tanmateix la formació continuada i dirigida a altres professionals, l'assessorament als ajuntaments de la comarca del Baix Ebre en l'elaboració de plans d'igualtat i la formació als moviments associatius de la comarca. Cinta Panisello, coordinadora del SIAD, deia que "El CCBE conjuntament amb els municipis de la comarca hem creat aquest servei dirigit a les dones. Volem treballar pel tema de la igualtat. Pensem que és un bon recurs  que cal aprofitar i un pas endavant per a les dones. És gratuït i confidencial. Volem donar les gràcies als diferents ajuntament que hi ha col·laborat per creure en aquest projecte i també a l'ajuntament de l'Ametlla de Mar".

Violència masclista
El SIAD també preveu i detecta possibles situacions de violència masclista mitjançant l'organització de tallers educatius en centres escolars, sensibilització social i acompanyament en processos de violència. El servei es coordina amb la xarxa pública i privada del territori establint circuits de treball, cooperació i coordinació entre els diferents agents que hi intervenen.

Emplaçament cèntric
El servei es troba al CCBE, al c/Barcelona 152 de Tortosa i el seu horari d'atenció al públic és pel mati, de dilluns a divendres de 9 a dos i per la tarda amb cita prèvia. El telèfon de contacte és el 977 445 308.


respostes a "Presentació del SIAD a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 825,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007