Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els veïns de l'N-340 protesten per la sinistralitat a la via inaugurant una rotonda amb el nom de la ministra de Foment

23 . Mai, 2016 a les 13:50
per drodriguez a La notícia del dia
1571 reproduccions
Un centenar de veïns van celebrar aquest dissabte el 39è tall de trànsit a l'N-340 com a protesta per l'elevada sinistralitat a la via en el tram de les Terres de l'Ebre i per reclamar, de nou, la gratuïtat de l'autopista AP-7.

En aquesta ocasió, van inaugurar simbòlicament amb el nom de la ministra de Foment, Ana Pastor, la rotonda situada al quilòmetre 1.110 al terme de l'Ametlla de Mar i que és una de les 11 rotondes projectades -2 executades- com a mesura per reduir els accidents.

Batejar la rotonda amb el nom de la ministra de Foment va ser decidit en una de les assemblees entre els veïns del moviment que tallen setmanalment la carretera nacional. La inauguració de la rotonda, que els veïns han anomenat cívica, ha estat una escenificació de les inauguracions que els polítics fan en campanya electoral.

Poques setmanes abans de l'inici d'una altra campanya de cara el 26-J, el portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, ha dit que han decidit fer teatralització durant el tall perquè normalment són els polítics qui vénen a fer inauguracions i es dediquen a fer demagògia.

Durant el tall de trànsit, es van desplegar dues pancartes on es llegia 'Prou: AP-7 gratuïta ja' i, just davant, es van situar desenes de cadires perquè els manifestants poguessin seure per escoltar l'actuació musical del grup 'Los Sirgadors', autors d'una cançó sobre la sinistralitat de l'N-340.

D'altra banda, es va escenificar l'enterrament de la via amb un personatge vestit amb túnica negra que representava la mort, encarregat de la inauguració de la rotonda, i es van repartir esqueles entre els manifestants on es demana conscienciació i prudència al volant.

L'acte va acabar amb un minut de silenci en record de les víctimes mortes en accidents a la carretera nacional i, després, amb crits demanant la gratuïtat i l'aixecament de les barreres dels peatges de l'AP-7.

Foment instal·larà reflectants a la mitjana de l'N-340
Aquesta setmana Foment instal·larà reflectants, en horari nocturn, a la mitjana de la carretera N-340, en el tram entre els quilòmetres 1113 i 1122, entre el Perelló i l'Hospitalet de l'Infant. Una actuació que s'engloba dins les obres que Foment comença aquest dilluns a la demarcació on també millorarà el ferm de la travessera de l'Arboç i també millorarà el ferm a l'alçada de la Mora, a Tarragona. L'obra suposarà una inversió de 240.000 euros i l'executa l'empresa Becsa.


respostes a "Els veïns de l'N-340 protesten per la sinistral..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1035,93 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007