Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple revoca del títol d'alcalde honorari i perpetu a Francisco Franco i el de fill adoptiu a Francisco Labadie

01 . Jun, 2016 a les 13:40
per drodriguez a La notícia del dia
1969 reproduccions
Aquest dimarts hi va haver sessió plenària a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar -l'ordinària del mes de maig-. Un ple esperat des de feia uns dies, després de l'anunci de que el dictador Francisco Franco encara era alcalde honorari i perpetu de la població. Un nomenament que li va ser revocat per unanimitat de totes les forces polítiques en el desè punt del ple, i que va venir precedit per la revocació, també, del títol de fill adoptiu a Francisco Labadie, qui va ser governador civil a Tarragona i cap provincial de la Falange Espanyola. Un nom, el de Labadie, que encara conserva un dels carrers del municipi i que segons l'alcalde ja s'està treballant per canviar-lo, com també altres carrers com el Bisbe Bilbao.

Unanimitat en aquest punt com també amb la ratificació del conveni del dret de superfície per la construcció i conservació de la Residència d'Avis del municipi. De fet, després de l'aprovació en el ple, aquest mateix matí de dimecres ja s'ha formalitzat la signatura de l'acord amb l'empresa constructora. Això a la pràctica suposa l'augment de la durada del contracte de 10 a 20 anys per facilitar el pagament dels costos, donat que la situació econòmica de l'Ajuntament no permetia fer front a l'anterior plantejament. L'alcalde ha assegurat que, després de dures negociacions amb l'empresa constructora, es feliciten per poder arribar a l'acord i poder fer aquest primer pas per posar en marxa la residència.

Els convergents van protagonitzar el torn de precs i preguntes amb diverses qüestions. Un dels temes més comentats va ser el referent a la neteja de les platges del municipi i la seva conservació com un dels actius turístics de la població. En el ple es va informar de la compra d'una nova màquina per netejar-les així com de la situació de les platges de Pixavaques, Bon Capó i Cala Pepo, que són les més malmeses. Des del govern esperen que a mitjans del mes de juny es pugui fer les actuacions necessàries.

L'àmbit turístic va ocupar, un ple més, part del torn final donat que el grup municipal de CiU va plantejar a l'equip de govern la recuperació del Patronat de Turisme perquè es poguessin debatre les accions turístiques, alhora que va preguntar sobre com es reinvertiria la taxa turística. El batlle va expressar que estudiaran la creació d'una taula de debat del sector. Tanmateix a la proposta de reorganitzar el cartipàs municipal per dedicar un regidor a les carteres de Turisme i Comerç, l'alcalde va exposar que són eixos claus per la dinamització econòmica de la població i que per això depenen d'alcaldia, deixant clar que no hi haurà canvis.

En el debat plenari també es va parlar sobre les dades del butlletí del primer trimestre de 2016 de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV que donava un descens de l'afiliació d'un -12% a l'Ametlla de Mar i que destacava com a motor econòmic més important de la població el sector dels serveis lligats al turisme. Un increment que des del govern diuen, tal com es va explicar en la presentació, ve lligat a les aturades del sector de l'encerclament del peix blau i fet que comporta que els mariners vagin a l'atur. A més, van ser crítics argumentant que l'anterior equip de govern no havia promogut la instal·lació d'empreses al polígon industrial que permetria tenir avui dia més ocupació al municipi. El portaveu convergent lamentava que sempre s'acabés parlant del passat i per això el primer tinent d'alcalde va puntualitzar que el govern dedica un 70% del temps a gestionar problemes del passat.


respostes a "El ple revoca del títol d'alcalde honorari i pe..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 749,26 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007