Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tres societats offshore amb seu a l'Ametlla de Mar figuren als «papers de Panamà»

10 . Mai, 2016 a les 22:00
per drodriguez a La notícia del dia
2265 reproduccions
Tres empreses amb seu a l'Ametlla de Mar figuren entre la documentació dels «papers de Panamà» feta pública aquest dilluns pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació. En concret es tracta de les societats Bollington P/L i AW & PM Ford ATF Stransham -situades al carrer Santa Maria 219, a la urbanització Les Tres Cales- i també el nom d'un ciutadà xinès, Yang Xing De, del qual no se'n disposa una adreça concreta al municipi.

El rastreig ha permès saber que, a banda de les tres societats de l'Ametlla de Mar, també hi ha dues societats al Vendrell que han utilitzat direccions postals de la província de Tarragona per domiciliar les seves societats offshore en algun paradís fiscal emprant, com intermediaris, els serveis del despatx del panameny Mossack Fonseca, que està al centre de la polèmica des de fa setmanes.

Segons la documentació, les societats Bollington P/L i AW & PM Ford ATF Stransham figuren com a accionistes de Rockover Resources Limited, una societat offshore activa des de 1999 i amb seu a les illes Verges Britàniques -ubicades a l'est de Puerto Rico- que són considerades com a paradís fiscal.

Aquesta empresa matriu, que va contractar els serveis del buffet de Fonseca i té un total de 166 accionistes, es tractaria d'una companyia de recursos minerals que opera a l'Àfrica, concretament als països de Moçambic, Zimbawe i Gabon. Ambdues societats, amb domicili fiscal a l'Ametlla de Mar i vinculades a Austràlia, es troben ubicades en un xalet situat en una zona urbanitzada d'alt standing davant de la costa, entre les platges de Cala Forn i Cala Vidre, i que ara està en venda.

Respecte al xinès Yang Xing De, la documentació feta pública constata que va ser accionista dues societats: Wing Lung Circuits Enterprise Company Limited i Techwise Technology Company Limited. Aquestes empreses, també amb seu a les illes Verges Britàniques, van operar entre el 2006 i el 2009. De fet, aquest ciutadà tindria, al mateix temps, una adreça a les illes Seychelles.

Tot plegat s'ha pogut conèixer gràcies al Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació perquè aquest dilluns va publicar un cercador per accedir a la informació dels «papers de Panamà». Les de l'Ametlla de Mar són només 3 de les 214.000 societats offshore registrades en 21 jurisdiccions opaques i que estan connectades amb persones de més de 200 països d'arreu del món.

En el cas de les societats del municipi exerceixen com a officer, és a dir, serien persones o companyies que tenen un paper en una societat offshore -radicades en un paradís fiscal-. En la documentació publicada es pot veure qui són els accionistes, els intermediaris que van ajudar a crear-les i també els beneficiaris finals de totes aquestes empreses, sempre i que la informació sigui disponible.


respostes a "Tres societats offshore amb seu a l'Ametlla de ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 707,79 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007