Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comencen les obres per enllestir la carretera d'accés sud del terme de l'Ametlla de Mar

26 . Feb, 2016 a les 14:29
per gfigueres a La notícia del dia
1939 reproduccions
Les màquines ja han començat a treballar en les obres de la segona fase del vial d'evacuació nuclear que ha de comunicar el nucli urbà cap al sud. Es tracta de l'última obra pendent dins del conveni marc del Pla d'Emergències Nuclear que es va aprovar el 1990. Els treballs van començar amb el desbrossament i els primers moviments de terres a la zona del barranc de Santes Creus, on ja s'està construint un dels dos ponts. Les obres tindran una durada aproximada d'uns sis mesos.

Durant les últimes dècades, aquest projecte ha patit modificacions substancials. Finalment, la dotació destinada pel govern espanyol, a través de la Diputació de Tarragona, per acabar la carretera es va acabar limitant a prop de 2 milions d'euros i es va haver de reformar el projecte d'acord a uns paràmetres molt més modestos i sostenibles. Amb un pressupost d'adjudicació d'1,3 milions d'euros, la segona i última fase del vial té uns cinc quilòmetres de llargada i desembocarà en un camí del terme municipal del Perelló.

L'Ajuntament negocia millores
Malgrat l'inici efectiu dels treballs, el consistori continua negociant perquè es puguin destinar els gairebé 700.000 euros de diferència entre els pressupostos de sortida i d'adjudicació a introduir millores en el ferm i en la senyalització. El regidor d'Obres i Serveis, Antonio Espuny, ha precisat que vol que se substitueixi el reg asfàltic per un asfalt més durador, així com altres actuacions de respecte mediambiental perquè "volem dignificar l'actuació", assenyala.

Segons el govern municipal, la nova carretera no només ha de complir la funció de sortida d'emergència sinó també millorar la comunicació el nucli urbà amb la zona litoral sud del terme municipal on s'ubiquen alguns equipaments turístics i nombrosos habitatges disseminats. Es tracta, a més, dels últims espais verges de la costa catalana que el consistori vol "donar a conèixer" turísticament.

Precisament, els responsables del Càmping Ametlla han aplaudit l'inici d'unes obres que esperaven des dels anys 90, quan van decidir establir-se a la zona i obrir l'equipament. No només perquè el nou vial, amb el pont que es construeix en aquest espai, permetrà salvar els revolts tancats de l'actual camí d'accés, on les caravanes tenien dificultats per passar, així com evitar que la baixada d'aigua pel barranc durant episodis de pluges fortes els deixés pràcticament incomunicats.

GEPEC demana la paralització de les obres
L'inici d'aquestes obres però també han portat veus contràries com les del GEPEC – Ecologistes de Catalunya que denuncien la destrucció de l'espai protegit del cap de Santes Creus i demanen la paralització de les obres.

Els ecologistes insten a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a la paralització immediata de les obres denunciades i que sigui arxivat el corresponent expedient. També demanen al consistori que reorienti els treballs i actuacions realitzades encaminant-les a la protecció de l'espai i a la seva conservació. GEPEC també manté que la llicència d'obres hauria caducat, ja que les obres s'han iniciat després de 18 mesos des de l'adjudicació.

Segons l'organització ecologista el motiu real perquè l'Ajuntament justifiqui i financi aquesta carretera és per dotar aquest sector de la costa d'infraestructures d'interès econòmic i social, i per tant dotar d'una carretera al càmping abans mencionat. Consideren que la nova carretera en construcció perd tot el sentit tenint vies principals i ràpides d'evacuació. Per tot això, demanen la paralització immediata de les obres.


respostes a "Comencen les obres per enllestir la carretera d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 699,43 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007