Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les Dones Endavant participen en el I Congrés de Dones del Baix Ebre reivindicant el paper de la dona treballadora

24 . Nov, 2016 a les 14:00
per drodriguez a La notícia del dia
1577 reproduccions
Més d'un centenar de dones d'una vintena d'associacions de la comarca, entre les quals les de l'associació Dones Endavant de l'Ametlla de Mar, van participar el passat dissabte en el I Congrés de Dones del Baix Ebre, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, i que es va centrar en el paper de la dona de la comarca en el món laboral dels segles XIX i XX.

Històries amb noms i cognoms de dones treballadores d'oficis, molts dels quals ja desapareguts, han donat com a fruit 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre', una exposició elaborada per les diferents associacions de dones. La doctora Rosa Queral va exposar la marginació i la discriminació laboral que han patit, i en alguns casos pateixen, les dones.

Queral, que és la impulsora d'aquest projecte, va posar-se en contacte amb les Dones Endavant perquè «volia recuperar els treballs de les dones des del segle XIX fins al segle XX, i nosaltres hem recercat fotografies sobre la feina de la dona remendadora, per analitzar com era el seu treball d'aquells anys», explica la presidenta de l'entitat, Cinta Garcia.

De fet, va ser l'encarregada de presentar, davant la resta de presents en el congrés, la història d'aquest ofici vinculat a la dona del municipi. Tot el treball d'investigació ha quedat reflectit en un panell informatiu amb fotografies històriques on es veuen «remendadores de diverses generacions, treballant moltíssim a les sàrsies».

L'exposició 'Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre' serà de caràcter itinerant, i en 20 panells expositius es mostra el resultat d'aquest interessant treball de recerca antropològica. A banda de les «remendadores» també hi ha oficis com les mineres, les segadores d'alfals o les llatadores.


respostes a "Les Dones Endavant participen en el I Congrés d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 767,02 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007