Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Jutgen dotze individus, nou dels quals de l'Ametlla de Mar, dedicats al tràfic d'haixix a les Terres de l'Ebre

18 . Oct, 2016 a les 15:30
per gfigueres a La notícia del dia
2264 reproduccions
L'Audiència de Tarragona jutjarà al novembre a dotze individus, nou dels quals veïns de l'Ametlla de Mar, que es dedicaven a l'abastiment i subministrament d'haixix al Baix Ebre i el Montsià. Els processats, per qui la fiscalia sol·licita penes d'entre sis i quinze anys de presó, van ser detinguts per la Guàrdia Civil el març del 2011.

Els fets es van iniciar quan, davant la presència policial, una organització va decidir llençar al mar un carregament d'haixix que pretenia introduir a Catalunya. Posteriorment, un altre grup de narcotraficants entre els quals hi havia bussejadors professionals van tenir coneixement dels fets i van recuperar diversos fardells amb uns 850 quilos d'haixix valorats en 1,24 milions d'euros davant la costa de l'Ampolla.

Aquest segon grup va contactar amb terceres persones perquè venguessin la droga, però sense saber-ho, la va oferir a un membre de l'organització que s'havia hagut de desfer del carregament. Quan aquest individu va poder comprovar que les mostres que li oferien coincidien amb el que havien hagut de llençar al mar, va intentar recuperar la droga en companyia d'un altre individu que duia una pistola.

Els processats són nou veïns de l'Ametlla de Mar -set de nacionalitat espanyola, un del Regne Unit, i un del Marroc-; un veí de Cambrils de nacionalitat argentina; un veí de Sant Carles de la Ràpita, i un veí de Sant Jaume d'Enveja. La fiscalia els acusa de delictes contra la salut pública i d'integració en grup criminal. A més, a un d'ells se l'acusa també d'un delicte de falsificació de moneda i, a l'individu que va proferir amenaces per tal de recuperar la droga se li suma un delicte d'amenaces.

Pel delicte contra la salut pública, el ministeri fiscal sol·licita penes de 4 anys de presó per a deu dels individus i una multa de més de 6 milions d'euros, que s'amplien a 4 anys i mig per dos dels processats perquè eren reincidents i ja havien estat condemnats anteriorment per delictes contra la salut pública.

Pel delicte d'integració en grup criminal, el ministeri fiscal sol·licita dos anys de presó per a cadascun dels dotze individus. A més, per l'encausat amb el delicte de falsificació de moneda sol·liciten una multa i 9 anys de presó, mentre que pel processat amb el delicte d'amenaces se sol·liciten uns altres dos anys de presó.

La celebració del judici està fixada pels dies 4, 7, 8, 9 i 10 de novembre a la Secció Segona de l'Audiència de Tarragona.


respostes a "Jutgen dotze individus, nou dels quals de l'Ame..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 911,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 16
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007