Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'acusat de matar un home en una baralla a l'Ametlla de Mar declara que va actuar en legítima defensa

19 . Set, 2013 a les 13:04
per gfigueres a La notícia del dia
2784 reproduccions
Assegura que la víctima es va clavar el ganivet "accidentalment" quan es va abalançar sobre seu per colpejar-lo amb una ampolla

(ACN).- L'acusat de matar un home en una baralla a l'Ametlla de Mar al desembre del 2011, Morad Yahya, va declarar aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona que no tenia intenció d'agredir la víctima i que va actuar en legítima defensa. L'acusat va contradir la versió de la fiscalia i va explicar que la víctima el va increpar i el va perseguir pel carrer amb una ampolla trencada i un ganivet. Yahya va assegurar que tots dos van entrebancar-se, que a la víctima li va caure el ganivet i que ell el va recollir per defensar-se. Segons la seva versió, la víctima el va acabar "acorralant" contra una paret i aquesta es va abalançar contra ell, clavant-se "accidentalment" l'arma que va acabar produint-li la mort.
"Va actuar en legítima defensa i va ser un accident, ja que no tenia escapatòria i no va tenir més que remei que posar-se un ganivet al davant per defensar-se i evitar que el matessin amb una ampolla de vidre trencada". Aquesta és la tesi que sosté la defensa de Morad Yahya, el jove marroquí de 23 anys acusat de matar un compatriota seu de 34 anys a ganivetades en una baralla a la zona de pubs de l'Ametlla de Mar.
L'acusat va relatar aquest dilluns en l'inici de la vista oral que no mantenia una bona relació amb la víctima, a qui al poble es coneixia amb el sobrenom de 'Momu'. Yahya ha explicat al jurat popular que la víctima el "mirava malament" i l'insultava perquè sospita que estava gelós d'ell per la bona relació que mantenia amb la seva dona. Tots tres es coneixien des del 2009 quan treballaven en tasques de jardineria.  
L'acusat se'n va anar a viure a Barcelona, però quan va tornar a l'Ametlla de Mar al 2011 la relació havia empitjorat. L'1 de desembre, Yahya va explicar que estava assegut amb un amic a la terrassa d'un bar i que 'Momu' el va començar a insultar i a increpar, que va agafar una ampolla de vidre, la va trencar i es va dirigir cap a ell amb to desafiant. Aleshores, segons va dir, ell també va agafar i trencar una ampolla de cervesa "sense cap intenció de fer-li mal". En aquesta ocasió, però, la discussió no va anar a més perquè una tercera persona els va separar i tots dos van acabar marxant del lloc.
Per contra, segons la versió de la fiscalia i el relat de la cambrera d'un dels pubs de la zona que ha declarat en qualitat de testimoni, va ser l'acusat qui, durant la discussió, va agafar una ampolla de vidre i, després de trencar-la, es va dirigir a la víctima -que anava molt beguda- i la va amenaçar de mort dues vegades. Al mateix temps, va llençar l'ampolla trencada contra el cos de l'home, sense que arribés a impactar-hi, fins que els van separar. Segons sembla, tant la víctima com l'acusat havien mantingut discussions amb diverses persones amb anterioritat en aquesta zona de pubs de la població. Les versions de l'acusat i de la fiscalia es contradiuen

L'endemà, 2 de desembre, l'acusat es trobava de nou en aquesta zona d'oci de l'Ametlla de Mar. Pels volts de les deu de la nit, la víctima va començar a perseguir Yahya pel carrer, segons va relatar durant la seva declaració, ja que va sortir del pub cap al seu domicili per agafar diners. Segons la seva versió, la víctima va començar a insultar-lo, però ell va intentar no fer-li cas. En un moment determinat, l'acusat ha explicat que va sentir que 'Momu' caminava cada cop més ràpid i, en girar-se, va observar que se li acostava amb una ampolla de vidre trencada a les mans.
Aleshores, segons va declarar, va intentar fugir "posant-se entre dos cotxes", però van entrebancar-se i tant ell com la víctima van caure a terra. A banda de l'ampolla de vidre trencada, la víctima també duia un ganivet a les mans, segons l'acusat, que va caure a terra en el moment de la caiguda. Ell va aprofitar el moment per agafar-lo i poder defensar-se. Aleshores, segons va insistir, 'Momu' es va abalançar contra ell amb l'ampolla de vidre en dues ocasions.
La primera vegada el va poder esquivar, però, la segona, "arraconat" contra la paret i sense escapatòria, la víctima es va abalançar sobre ell i aquesta es va clavar el ganivet que l'acusat duia a les mans de forma "accidental". "Amb el ganivet li volia fer entendre que no s'acostés, però cada cop s'apropava més. El vaig agafar -l'arma- sense intenció d'agredir-lo ni atacar-lo, però es va abalançar i es va clavar el ganivet", va assegurar l'acusat. Aleshores, va fugir atemorit cap al moll "sense ser conscient de la gravetat de la ferida" i va llençar l'arma al mar.
Per contra, segons el relat de la fiscalia, els fets es van produir gairebé a l'inrevés. El ministeri fiscal sosté que l'acusat va observar la víctima a l'alçada de l'encreuament dels carrers Cervantes i Constitució i "dirigint-se cap a ell, va extreure un ganivet que duia i, amb la intenció de causar-li la mort, va clavar-li diverses ganivetades". Com a conseqüència de les ferides d'arma blanca, la víctima presentava diverses lesions, la més greu, una ganivetada que va penetrar l'abdomen i va arribar al pericardi, travessant el fetge. De fet, Yahya no ha sabut explicar per què la víctima presentava més d'una ganivetada.
A l'home el van atendre al mateix lloc dels fets i el van evacuar d'urgència a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on va ingressar amb una aturada cardíaca i on finalment va perdre la vida. En el moment dels fets la víctima presentava un quadre d'intoxicació "important, que limitava les seves capacitats de defensa". Per contra, l'acusat, a qui els Mossos van detenir l'endemà al migdia, "no presentava cap alteració en les seves funcions psíquiques que afectessin les seves capacitats volitives o intel·lectives", segons la fiscalia. Segons va assegurar ell mateix, aquella nit només havia pres begudes energètiques.  La fiscalia sol·licita 15 anys de presó i, la defensa, l'absolució
Yahya està en situació de presó provisional des del 6 de desembre del 2011. Segons la fiscalia, els fets constitueixen un delicte de lesions amb instrument perillós en grau de temptativa -pel llançament de l'ampolla de vidre trencada- i, alternativament, un delicte d'amenaces, pels quals caldria imposar un any de presó. A més, se l'acusa d'un delicte d'homicidi, amb l'agreujant d'abús de superioritat, pel qual la fiscalia sol·licita una pena de 14 anys de presó. A més, se sol·licita una indemnització de 200.000 euros per a la família de la víctima.

Per contra, la defensa sol·licita la lliure absolució de l'acusat perquè considera que va actuar en defensa pròpia, va ser un accident, no va oposar resistència i es va mostrar col·laboratiu amb la policia.


respostes a "L'acusat de matar un home en una baralla a l'Am..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,60 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007