Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Intercepten 2,6 tones d'haixix a la costa de l'Ametlla de Mar

07 . Mai, 2014 a les 14:18
per gfigueres a La notícia del dia
2233 reproduccions
Tarragona (ACN).- La Guàrdia Civil ha interceptat 2,6 tones d'haixix a la costa de l'Ametlla de Mar en una de les operacions antidroga més importants a la demarcació en els darrers anys. La droga, amb un valor al mercat de 3,9 MEUR, estava repartida en 84 fardells. Els paquets van arribar a la costa en dues embarcacions, suposadament provinents del nord d'Àfrica. Dos dels traficants, de 40 anys i nacionalitat búlgara, van ser detinguts mentre estaven descarregant els fardells, i dos més van aconseguir fugir. També s'ha intervingut un vehicle robat amb inhibidors per burlar la vigilància policial. L'operació va tenir lloc dilluns a la matinada a la punta de l'Àliga, a cavall dels termes de l'Ametlla i el Perelló.
Agents de la Guàrdia Civil van detectar, pels volts de les dues de la matinada, dues embarcacions de petites dimensions apropant-se a la costa, a poca velocitat, fent algunes parades i girs dissuasius. Ràpidament es van desplaçar a la zona de platja i van trobar-se amb dos vehicles tot terreny, amb els maleters oberts, a punt per carregar la droga. Més enllà hi havia les dues llanxes pneumàtiques carregades amb la droga i els traficants -els dos patrons i els dos conductors- estaven descarregant els paquets, tots ells numerats amb lletres i números, com a codi de la seva destinació. Enxampats in fraganti, dos dels traficants van ser detinguts, mentre un tercer va fugir en un dels vehicles -un Chevrolet- i el quart, a través de la platja. Els detinguts passaran a disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Tortosa, mentre es continua la cerca dels dos fugitius.

En l'operació s'han intervingut un total de 2.670 quilos d'haixix, les dues llanxes, un dels vehicles -un BMW- i diversos dispositius mòbils i electrònics per burlar la vigilància. Així, els narcotraficants feien servir inhibidors als vehicles perquè no poguessin ser localitzats via satèl·lit. La incorporació de noves tecnologies i la combinació de diversos mètodes obliguen el cos de la Guàrdia Civil a adaptar-se per poder perseguir el narcotràfic. "Transporten la droga per terra, mar i aire, combinen diversos mètodes i ens hem d'adaptar, aquest cop els hem pogut enxampar gràcies al desplegament a la zona amb agents, tant uniformats com de paisà", ha explicat el tinent coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, José Aledo, aquest dimarts al matí, durant l'explicació d'aquest operatiu, un dels cops més importants contra el narcotràfic dels últims temps a la costa ebrenca.

El darrer decomís es remunta al novembre del 2012 i aleshores també es van interceptar prop de 80 fardells. Aledo recorda que el volum de droga que es mou per la costa ha anat a menys. "Rebaixen els fardells, abans podien arribar a ser setmanals, i temps enrere transportaven grans quantitats d'entre 3.000 a 5.000 quilos en grans embarcacions, però des que hem extremat la vigilància policial a la costa mouen petites quantitats de droga per passar desapercebuts", assegura el tinent coronel. Segons Aledo, els narcotraficants recorren a cales petites i recòndites, com les de l'Ametlla i el Perelló, amb molts camins i de difícil accés per assegurar els fardells. La vuitantena de paquets de droga decomissats s'anava a distribuir arreu de l'Estat, però també una part important s'hauria traslladat per Europa. "Espanya és la principal via d'introducció d'haixix a Europa", assegura Aledo.

Símbols identitaris i trossos de globus

Els 84 paquets, ben embalats imitant la forma d'una maleta per facilitar la seva manipulació i ben identificats amb el codi de l'organització destinatària, contenen nombroses "pastilles" o plaques d'haixix. A part, també s'han trobat dos tipus de pol·len, un dels quals de màxima qualitat -segons fonts policials, el seu preu al mercat pot rondar els 2.600 euros el quilo, quan l'haixix costa uns 1.700 euros el quilo. Les pastilles sovint també vénen marcades amb un segell o icona, empremta del seu productor d'origen -en aquesta ocasió s'han trobat símbols com una clau o el número 33, i en anteriors decomisos, des del símbol de la marca de vehicles Audi a l'escut del Barça. Plàstics i trossets de globus precinten i aïllen la droga de la humitat i l'aigua del mar. Els fardells romanen ara a la Comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona i properament seran calcinats a la planta incineradora de Constantí.


respostes a "Intercepten 2,6 tones d'haixix a la costa de l'..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,36 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 38
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007