Màx: º C, mín: º C

En directe

La tarda

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

La Generalitat reclama una quota de 98 tones anuals de tonyina per a la flota pesquera artesanal catalana

01 . Oct, 2016 a les 20:00
per drodriguez a La notícia del dia
1182 reproduccions
El Govern ha reclamat l'autorització de 49 embarcacions artesanals costaneres per a la captura dirigida de tonyina, per una quota total anual de 98 tones, que correspondria a 2 tones per barca, d'acord amb els estàndards de l'ICCAT. El 2008 es va adoptar una congelació de la capacitat pesquera, arran de la qual la flota artesanal costanera mediterrània de l'Estat espanyol va quedar exclosa del repartiment de quota, situació que es manté avui dia. La Generalitat considera que ha arribat el moment de restablir les possibilitats de pesca de la flota artesanal costanera mediterrània.

Segons han exposat des del Govern, demanen que «es mantinguin intactes els drets de pesca de la flota d'encerclament i de palangre de superfície amb port base a Catalunya». Aquestes embarcacions tenen el 32,4% de la quota de l'Estat espanyol, i afirmen que «en els darrers anys han contribuït decisivament a la recuperació de l'espècie». En aquest sentit, la Generalitat ha demanat que s'habilitin els mecanismes que donin les màximes garanties als actuals operadors catalans amb quota assignada.

L'executiu català ha considerat que, «atenent consideracions socials i de dinàmica de les pesqueres», l'assignació de les noves possibilitats de pesca per a la flota artesanal costanera hauria de venir, preferentment, d'una nova quota total, paral·lela i independent de la ja existent, i que fos específica per aquest tipus de pesca. La decisió sobre l'establiment d'aquest sistema dual de possibilitats de pesca hauria de ser adoptada a escala de l'ICCAT, amb previ suport de la Unió Europea i els seus estats membres incloent-hi Espanya.

Al llarg dels pròxims dies, la Generalitat traslladarà aquesta posició al Ministeri d'Agricultura i la defensarà davant les instàncies oportunes. La pròxima reunió de l'ICCAT tindrà lloc a Portugal entre el 14 i el 21 de novembre, i les discussions preparatòries entre les diverses parts sobre les mesures a adoptar començaran els pròxims dies.


respostes a "La Generalitat reclama una quota de 98 tones an..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,48 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007